Barion Pixel
Hónapos várólisták helyett azonnali, 100 százalékos béremelést az egészségügyben!

Hónapos várólisták helyett azonnali, 100 százalékos béremelést az egészségügyben!

2020.06.10.

Hónapos várólisták helyett azonnali, 100 százalékos béremelést az egészségügyben!

 

Amíg a veszélyhelyzet alatt a teljes egészségügy leállt, megszüntették a műtéti és diagnosztikai vizsgálatokra történő előjegyzéseket, addig most a kormány elhibázott intézkedései miatt még a sürgős beavatkozásoknál is sokszor nyolcszor-kilencszer több időt kell várni egy műtét elvégzésére, mint pár hónappal ezelőtt. Orbánék hozzá nem értése miatt nemhogy az ágykapacitás nem állt még vissza a veszélyhelyzet előtti szintre, de közben a várólisták olyan felduzzadásával kell számolni, ami lassan a teljes egészségügyi rendszert ellehetetleníti.

A Demokratikus Koalíció szerint újra bebizonyosodott, hogy a kormány egész politikáját jellemző gyengeség és gyávaság nem csak a gazdaságban és az oktatásban, hanem az egészségügyben is tarthatatlan állapotokat teremtett.

Ezért követeljük, hogy a várólistán várakozó betegek mielőbbi ellátása érdekében a legfontosabb betegségcsoportokban (különösen az onkológiai és a szív- érrendszeri betegségek esetében) a kormány biztosítson minimálisan 10 milliárd Ft extrafinanszírozást nemcsak a kórházi várólisták, hanem a diagnosztikai beavatkozások szintén megnövekedett várakozási idejének csökkentésére is, így az egészségügyi intézmények képesek lesznek ezt a problémát megoldani. Hosszú távon pedig az egészségügyben dolgozók fokozott megbecsülése és januári 100%-os béremelése oldhatja meg azt a problémát.

A kormány ne játsszon tovább a beteg emberek életével!

Dr. Komáromi Zoltán 
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

RSS