Hiába erőlteti a kormány a közmunkát, ez nem válságkezelés és nem megoldás

2020.05.22.

Hiába erőlteti a kormány a közmunkát, ez nem válságkezelés és nem megoldás

A kormány a közmunkások számának drasztikus emelésével szeretné megoldani a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált emberek elhelyezését. Polgármestereknek szóló körlevélben próbálják a települések vezetőit rávenni a közmunka-program népszerűsítésére, de a 81 ezer forintos bruttó bér nagyon keveseknek vonzó.

A Demokratikus Koalíció felhívja a kormány figyelmét, hiába erőltetik a közmunka-programot, ez nem válságkezelés és nem is megoldás semmire. Hónapok óta látszik, hogy a kormány valójában nem is akarja kezelni a gazdasági válsághelyzetet. A Demokratikus Koalíció a járvány kitörése óta folyamatosan felhívta a figyelmet a munkahelyvédelem fontosságára, és húszpontos válságkezelő programunkban már hosszú hetekkel ezelőtt konkrét javaslatokat tettünk, amivel a munkaadókat és munkavállalókat hatékonyan segíthetnék, a DK fővárosi polgármesterei pedig álláskeresési támogatást biztosítanak kerületeikben. Az emberek élete nem játék, propaganda helyett most valódi megoldásokra van szükség, jó, ha ezt a kormány is megjegyzi.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke