Barion Pixel
A DK pénteken benyújtotta a felhatalmazási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló javaslatát

A DK pénteken benyújtotta a felhatalmazási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló javaslatát

2020.05.18.

A DK pénteken benyújtotta a felhatalmazási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló javaslatát 

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány ugyanazt az össze-vissza beszélést folytatja a kormányzati teljhatalommal kapcsolatban is, mint amit a járványban már megszokhattunk. 

 

“Orbán Viktor pénteken még azt mondta, már májusban visszaadják a teljhatalmat, majd Gulyás Gergely azt jelentette be, hogy majd csak június elején fogják ezt megtenni. Az előző hónapok alapján általában ilyenkor szokott jönni egy harmadik kormányzati szereplő, aki egy harmadik dolgot mond, de ezt most nem szeretnénk megvárni. Nagy szerencséje a kormánynak, hogy nem kell júniusig várnia, már májusban is vissza tudja adni a teljhatalmat, hiszen a DK múlt pénteken benyújtotta az erről szóló törvényjavaslatát.” - ismertette Arató. 

 

A frakcióvezető-helyettes közölte, a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány össze-vissza beszélés helyett adja vissza a teljhatalmát már májusban. Elmondása szerint ehhez semmi mást nem kell tenniük, csak a mai napon napirendre tűzni a DK törvényjavaslatát. 

 

“Ne várjanak júniusig, hanem tartsák be az ígéretüket: adják vissza a teljhatalmat már májusban!” - mondta a politikus. 

 

Arató Gergely felhívta a figyelmet, hogy a kormányzati teljhatalom visszaadása nem kell attól függjön, hogy milyen a járványhelyzet, hiszen minden eddig meghozott intézkedést meg lehetett volna hozni teljhatalom nélkül is. 

 

“A kormány nem a járvány miatt, hanem a járványra hivatkozva adott magának teljhatalmat, ez pedig lényeges különbség. Eddig csak szükség nem volt erre, mostantól azonban ürügy sincs rá. A teljhatalom visszaadásának idejét éppen ezért nem kell húzni-nyújtani, mint a rétestésztát, vissza lehet adni már májusban, erről a DK frakciója gondoskodott.” - mondta zárásként a DK frakcióvezető-helyettese. 

RSS
Kapcsolódó politikusok