Barion Pixel
Orbán Viktor téved, ha azt hiszi, Európában nem látják ámokfutását

Orbán Viktor téved, ha azt hiszi, Európában nem látják ámokfutását

2020.05.14.

Orbán Viktor téved, ha azt hiszi, Európában nem látják ámokfutását

 


Nincs még egy olyan kormány az Európai Unióban, amelyikkel ilyen sokat foglalkoznak a demokrácia szisztematikus lebontása miatt, mint az Orbán-kormánnyal. Az Unióban már mindenki számára világos, Orbán a teljhatalmát felhasználva pusztítja a demokratikus értékeket. Orbán Viktor politikája védhetetlen, ezt már ő is tudja. Inkább gyáva módon távol maradt a vitától, mert az Európai Parlamentben már alig van szövetségese. Mindenki tudja, hogy a kormány propagandája az európai politikában szánalmas hazugság. Európában látják, hogy Orbánék a járvány alatt a szájkosár törvénnyel magyar embereket félemlítenek meg a véleményük miatt, önkormányzatokat véreztetnek ki, és még a családon belüli erőszak áldozatait is magukra hagyják. De arra is marad idejük, hogy eközben kormány közeli oligarchákat tömjenek ki uniós forrásokkal.


Nemcsak a zöldek és a baloldaliak, de a Fidesz európai pártcsaládja is határozottabb intézkedéseket vár az európai intézményektől, és egyértelművé tették, hogy nem Magyarországot és nem a magyar embereket támadják, hanem azokat, akik a demokratikus értékeket rombolják.
A DK szerint a Fideszt azonnal ki kell zárni az Európai Néppártból, és végre el kell fogadni azokat a szabályok, melyek a korrupt, antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából.

 


Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője

RSS
Kapcsolódó politikusok