Barion Pixel
A DK Pintér Sándor meghallgatását kezdeményezte a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülésén a rémhírterjesztés miatt kihallgatott férfi ügyében

A DK Pintér Sándor meghallgatását kezdeményezte a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülésén a rémhírterjesztés miatt kihallgatott férfi ügyében

2020.05.13.

A DK Pintér Sándor meghallgatását kezdeményezte a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülésén a rémhírterjesztés miatt kihallgatott férfi ügyében

 

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke szerdai sajtótáékoztatóján úgy fogalmazott: “Bekövetkezett, amire a rémhírterjesztésről szóló törvénymódosításkor figyelmeztettünk: a Magyar Rendőrség hajnalban elvitt az otthonából egy férfit a Facebook-on közzétett véleménye miatt. Ennek a bejegyzésnek nincs olyan betűje, amire akár csak rá lehetne fogni, hogy rémhírterjesztés, ez teljes egészében egy vélemény. Egy olyan vélemény, ami persze Orbán Viktornak nem tetszik, hiszen ebben diktátornak nevezik a miniszterelnököt.” - ismertette a poltitikus, hangsúlyozva, a véleményéért vittek el egy magyar embert az otthonából ebben a fene nagy orbáni jogállamban és szabad országban. “Pontosan ennyire jogállam, és ennyire szabad ország ma Magyarország.” - tette hozzá. 



Vadai Ágnes közölte, a Demokratikus Koalíció az ügyben Pintér Sándor személyes meghallgatását kezdeményezte a parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága előtt. 

 

“Tudni akarjuk, hogy ki a felelőse az állampárti fellépésnek, tudni akarjuk, hogy ez az eljárás a fideszes véleményrendőrség új gyakorlatának számít-e, valamint tudni akarjuk, hogy mégis miért ne kellene a mai Magyarországot diktatúrának neveznünk. A DK szerint a rendőrség nem arra szolgál, hogy begyűjtse az Orbán Viktorral és a Fidesszel egyet nem értőket, ha pedig már ott tartunk, hogy mégis, akkor ezt Pintér Sándor belügyminisztertől szeretnénk ezt hallani.” - jelentette ki, hozzátéve, Varga Judit igazságügyi minisztert is várják a meghallgatásra. 

 

Vadai közölte, a kommunista diktatúrákból ismerős állampárti módszer felbukkanása egészen példátlan a rendszerváltás óta, de már a rendszerváltás előtt sem engedett meg ilyet magának a hatalom. 

 

“Jól ismerjük ezeket a módszereket: ennek az eljárásnak a magyarok megfélemlítése a célja. A hatalom azt üzeni a népnek, hogy kuss, mert ha nem, akkor megy érted a rendőr - vagy ahogy régen mondták, jön érted a fekete autó. Nem meglepő, hogy a szintén pártutasításra működő ügyészség most azzal akarja csökkenteni az eset súlyát, hogy kijelenti, a férfi nem követett el bűncselekményt. Ezt eddig is tudtuk, ez a kijelentés csak a színjáték része. Ettől még igaz, hogy a rendőrök azért vittek el egy magyar embert az otthonából hajnalban, mert rosszat írt Orbán Viktorról. Igen, a hazánk valóban ennyire messze került egy európai demokráciától Orbán Viktor 10 éves kormányzása alatt.” - mondta zárásként a frakcióvezető-helyettes. 

RSS
Kapcsolódó politikusok