Egyéni vállalkozók tízezrei álltak le - Az Orbán-kormány nem segít

2020.05.13.

Egyéni vállalkozók tízezrei álltak le - Az Orbán-kormány nem segít

Nem csak a nagy gyárakat, hanem a kis- és közepes cégeket is sújtja a válság, de mindeddig hiába reménykedtek a kormány támogatásában. A KSH friss adata szerint az utóbbi két hónapban több, mint hatvanezer egyéni vállalkozó jelentette be, hogy szünetelteti a munkát. Bevétel híján álltak le, és ez újabb, több tízezres munkanélkülit jelent.

Az Orbán-kormány március óta képtelen összeállítani egy segélycsomagot a magyar munkavállalók megsegítésére. Nem nőtt az álláskeresési járadék időtartama, nincs anyagi támogatás, hogy a cégek ne összeomoljanak, hanem a válság után folytathassák tevékenységüket.

A kormány felelőtlenül hagyja elszabadulni a szegénységet. Reménytelenséget, nyomort kínál magyarok százezreinek. Pedig ebbe is bele lehet halni, nem csak a koronavírusba. Azt követeljük, hogy a kormány vegye át a DK által összeállított 20 pontos gazdasági mentőcsomagot, mert azzal magyarok százezreinek megélhetése lenne megmenthető.

Dr. Molnár Csaba

a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja