Barion Pixel
Ma van az ápolók napja - Még mindig nem kapták meg az egészségügyi dolgozók a kormány által beígért 500 ezer forintos plusz juttatást

Ma van az ápolók napja - Még mindig nem kapták meg az egészségügyi dolgozók a kormány által beígért 500 ezer forintos plusz juttatást

2020.05.12.

Ma van az ápolók napja - Még mindig nem kapták meg az egészségügyi dolgozók a kormány által beígért 500 ezer forintos plusz juttatást



Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormány a járvány kezdetén azt ígérte, hogy 500 ezer forintos jutalmat fog adni a kórházi dolgozóknak. Azóta több, mint egy hónap telt el, de a kórházainkban dolgozók még egyetlen forintot sem láttak a kormánytól. 

 

“Ma az ápolók napja van, ez a nap pedig idén többszörösen is rávilágít, hogy mit csinál az Orbán-kormány immáron 10 éve az egészségügyi dolgozókkal. A munka az most kell, a túlóra az most kell, védőfelszerelés nélkül koronavírusos betegeket ápolni most kell, a beígért jutalom meg ráér majd valamikor a jövőben.” - közölte a képviselő. 

 

Varga Zoltán elmondta, a  Demokratikus Koalíció szerint drámai és felháborító, hogy a kormány még a járványhelyzet kellős közepén is átverte az egészségügyi dolgozókat, és a mai napig nem folyósította a beígért egyszeri jutalmat. 

 

“A DK szerint márpedig az egyszeri jutalom semmit sem fog megoldani a magyar egészségügyben, az csak bánatpénz lehet, ha nem lesz béremelés. A DK továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy ne filléreskedjen a magyarok egészségén, hanem duplázza meg az egészségügyi dolgozók fizetését. Ideje lenne tanulni a járványból, és végre megbecsülni azokat, akiket 10 éve mindig csak hitegetnek és kihasználnak.” - hangsúlyozta a politikus. 

 

Varga Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy az egészségügyi dolgozók annak ellenére nem kapták meg a beígért jutalmukat a mai napig, hogy a munkájukból kifolyólag ők még az idős korosztálynál is veszélyeztetettebbek a járványban. 

 

“Mivel a kormány még arra is alkalmatlannak bizonyult, hogy maszkot és védőfelszereléseket adjon az egészségügyi dolgozóknak, mára a legóvatosabb becslések szerint is minden 8. fertőzött az egészségügyben dolgozik. Ez sajnos már halálos áldozatot is követelt, egy tatabányai beteghordó meghalt a betegségben. A kormány tehát még akkor is csak ígérget, amikor a kórházi dolgozóknak nem csak a túlórákkal, a rossz körülményekkel, és a védőfelszerelések hiányával kell szembenézniük, hanem akár a lélegeztetőgéppel vagy a halállal is szembe kell nézniük.” - mondta zárásként a képviselő, azt is hozzátéve,  milyen érdekes, Mészáros Lőrinc ezekben az időkben is milliárdokhoz jut, tőle nem várnak türelmet.

RSS
Kapcsolódó politikusok