Több tízezer adós jár nagyon rosszul hamarosan - A kormány megkésett intézkedései nem jelentenek valódi segítséget

2020.05.11.

Hiába a koronavírus-járvány miatti moratórium, több tízezer adós járhat nagyon rosszul jövő januárban. A felvett hitelek kamata brutálisan emelkedhet a következő hetekben, így nemcsak a törlesztőrészletek, de a teljes visszafizetendő összeg is jelentősen megugorhat.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a kormány megkésett és kevés intézkedése nem nyújt valódi segítséget a bajba jutott családoknak és vállalkozóknak. Akik most nehéz helyzetbe kerülnek, januárban sem fogják tudni a hipermagas részleteket törleszteni, így a válság és a családok katasztrofális helyzete évekig el fog tartani. A DK húszpontos csomagja ezért kezeli kiemelt helyen a családok és kis- valamint középvállalkozások védelmét, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy megmentsük az embereket a totális csődtől.

Varju László
a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, alelnöke