Barion Pixel
A DK segít, ha már a kormány nem végzi el a feladatát - Leteszteljük egy idősotthon összes lakóját!

A DK segít, ha már a kormány nem végzi el a feladatát - Leteszteljük egy idősotthon összes lakóját!

2020.05.06.

A DK segít, ha már a kormány nem végzi el a feladatát - Leteszteljük egy idősotthon összes lakóját!

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke szerdán egy budaörsi idősotthon látogatása során hívta fel a figyelmet: miközben Európában szinte mindenhol azt látjuk, hogy a kormányok tömegeket tesztelnek, addig Magyarországon még mindig nem ezt a helyzet.

 

“A Demokratikus Koalíció az elmúlt hónapokban legalább százszor ismételte, hogy tömegesen kell tesztelni a magyarokat, hiszen csak így lehet kiszűrni a betegeket, és csak így indulhat majd idővel újra az élet.” - közölte az EP-képviselő. 

 

“Az elmúlt időszakban rengeteg adomány érkezett a DK-számlájára. Úgy döntöttünk, hogy segítséget nyújtunk az Oltalom Karitatív Egyesület által fenntartott budaörsi idősek otthonában azzal, hogy a számunkra adományként utalt összegek egy részét tesztekre fordítjuk. Nyolcvan tesztet tudunk elvégezni, ebbe az ittlakó idősek és a dolgozók is beletartoznak természetesen” - hangsúlyozta Dobrev Klára. 

 

Az EP-képviselő úgy fogalmazott: az összevissza, átgondolatlan döntéseket hozó kormány képtelen uralni  a mostani helyzetet. Emlékeztetett példaként, hogy aki szakellátást akar igénybe venni, annak  negatív vírustesztet kell bemutatni, ez azonban a protokoll szerint ingyen nem  mindenki számára elérhető, azaz magánlaborban, több tízezer forintért juthatnak az emberek csak teszthez, ami megfizethetetlen sokak számára. 

 

“Kinek van erre pénze, melyik idősotthon tudja ezt finanszírozni az ottlakóknak? Ráadásul erre egy embernél többször is szükség lehet, akár két-három hetente.” - hívta fel a figyelmet Dobrev Klára, hozzátéve, nem egy ellenzéki párt feladata lenne ezt is megoldani, de mégis úgy vélik, kötelességük segíteni ebben a helyzetben. 

RSS
Kapcsolódó politikusok