Barion Pixel
Drukkolunk az érettségizőknek és a tanároknak!

Drukkolunk az érettségizőknek és a tanároknak!

2020.05.04.

Drukkolunk az érettségizőknek és a tanároknak!

 

A Demokratikus Koalíció sajnálatosnak tartja, hogy a Kormány annak ellenére sem volt hajlandó későbbi időpontra halasztani az érettségi vizsgákat, hogy korábban több pedagógus-, szülői- és civil szervezet kérte a kormányt, halasszák el az idei érettségi vizsgákat a koronavírus-járvány okozta veszély miatt.  A Demokratikus Koalíció petícióját több, mint százezren írták alá, követelve, hogy halasszák el az idei érettségiket. Különösen szomorú, hogy még a tartós betegségük miatt különösen veszélyeztetett diákok sem kaptak felmentést az érettségi alól.

A mostani helyzetben drukkolunk az érettségiző diákoknak, hogy a sok bizonytalanság ellenére is sikeresen, minden baj nélkül tehessék le a vizsgát.  Köszönjük a vizsga lebonyolításában részt vevő tanároknak, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is mindent megtesznek a diákok biztonságáért és támogatták felkészülésüket.

Elvárjuk ugyanakkor, hogy azokat a diákokat és tanárokat, akik saját egészségük és biztonságuk érdekében nem vállalkoztak az érettségi letételére, illetve a vizsgáztatásra, semmilyen hátrány se érje a későbbieben.

 


Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa

RSS
Kapcsolódó politikusok