A kormányhivatalok nem győzik a munkanélküliek regisztrálását - Ez a következménye, hogy az Orbán-kormány megspórolta a válságkezelést

2020.04.30.

A Népszava vette sorra, hogy milyen problémákat okoz a kormányhivataloknak a munkanélküliek regisztrálása. A lap szerint a kormányablakok előtt már reggel hosszú sor kígyózik, sok munkanélküli pedig sorra sem kerül, annyian veszítették el az állásukat az elmúlt hetekben.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány tisztességes válságkezelés helyett az emberekkel és a családokkal fizetteti meg a válság árát, ennek a következménye, hogy a kormányablakok nem győzik a munkanélküliek regisztrálását. A DK szerint felháborító, hogy ma bármely európai polgár számíthat hazája kormányának segítségére, egyedül az európai magyarok maradtak érdemi válságkezelés és segítség nélkül. A DK ezek után azon sem csodálkozna, ha a kormány direkt nem növelte volna a kormányablakok kapacitását: minél több ember nem kerül sorra, hogy munkanélküliként regisztrálják, annál kevesebben jelennek majd meg a kormány munkanélküliségi kimutatásaiban.

Dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke