Választ várunk: miért döntött a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetése a gimnáziumba felvettek számának csökkentéséről?
Választ várunk: miért döntött a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetése a gimnáziumba felvettek számának csökkentéséről? 2020.04.30.

Választ várunk: miért döntött a Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetése a gimnáziumba felvettek számának csökkentéséről?

 

A felvételi eljárás utolsó pillanatában, a felbélyegzett értesítők kiküldése előtt döntött úgy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője, hogy a központ alá tartozó több intézményben is vissza kell vágni a felvettek létszámát. Sajtóértesülések szerint a fenntartó a döntést informálisan azzal indokolta, hogy ezzel emelkedhet a színvonal. Hozzánk ugyanakkor olyan hírek is eljutottak, hogy a diákokat, szülőket és tanárokat egyaránt megalázó, önkényesen meghozott döntés miatt a legtöbb intézményben számolni kell átszervezésekkel és elbocsátásokkal. Arról már nem is beszélve, hogy a DK továbbra is úgy gondolja: a cél most sem a színvonal emelése volt, sokkal inkább az érettségit adó képzésre felvettek számának csökkentése, hogy minél több alacsonyan képzett pályakezdővel töltsék fel a munkaalapú társadalomnak csúfolt orbáni taposómalmot.

A DK helyi és megyei képviselői választ várnak arra, hogy a fenntartó milyen alapon döntött úgy, hogy az utolsó pillanatban korlátozza a gimnáziumba felvett tanulók létszámát, és hogy a döntésnek milyen következményei lehetnek a pedagóguslétszámot illetően! Egyben felszólítjuk Makó, Szentes és Csongrád polgármestereit, hogy a fenntartói önkény ellenére tegyék a dolgukat, és álljanak ki a megalázott diákok és tanárok érdekei mellett!

 

Mucsi Tamás, a DK makói elnöke

Dr. Török Miklós, Csongrád megye közgyűlésének DK-s képviselője

RSS
Kapcsolódó cimkék gimnázium, közlemény, oktatás