Barion Pixel
Tömeges leépítések Mészáros Lőrinc szállodáiban - Így

Tömeges leépítések Mészáros Lőrinc szállodáiban - Így "segít" a nemzeti tőkés osztály a bajban

2020.04.29.

Tömeges leépítések Mészáros Lőrinc szállodáiban - Így "segít" a nemzeti tőkés osztály a bajban

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: tegnap derült ki, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló szállodalánc a dolgozói felét fogja elbocsájtani. Az ország leggazdagabb embere tehát a válságra hivatkozva gondolkodás nélkül tesz sokezer embert az utcára.

 

“10 éven át azt hallgattuk Orbán Viktortól, hogy azért kellenek a fideszes oligarchák, az úgynevezett nemzeti tőkésosztály, hogy ha majd baj lesz, akkor ezekre az emberekre lehet számítani. A baj megérkezett, most pedig kiderült az Orbán-rendszer legnagyobb hazugsága. A Fidesz első számú oligarchája, aki mára gazdagabb az angol királynőnél, gondolkodás nélkül tesz földönfutóvá több ezer tisztességes magyar családot.” - foglalta össze Dobrev Klára. 

 

Az európai parlamenti képviselő úgy fogalmazott: a Demokratikus Koalíció szerint a Mészáros-birodalom tömeges elbocsájtásaival lehullt a lepel Orbán Viktor legnagyobb hazugságáról, miszerint azért kell a fideszes oligarcháknak adni az uniós pénzeket, mert ők a magyarok érdekét nézik. 

 

“Nem, nem nézik, ez hazugság! A DK éppen ezért azt követeli, hogy ha már az eddigi uniós pénzeket szétlopták, akkor legalább a válságkezelésre kapott 2000 milliárd forintnyi uniós támogatást arra költse a kormány, amire való: munkahelyvédelemre, állami bérkiegészítésre, és az elbocsájtottak fizetésének pótlására. Aki pedig oligarchaként a százmilliárdjain ülve emberek ezreit teszi most az utcára, az egyetlen euró uniós pénzre sem lehet méltó többé! Az Európai Parlament alelnökeként és az EU Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának a tagjaként is azért dolgozom, hogy az EU munkahelyvédelemre szánt 2 ezer milliárd forintja végre eljusson azokhoz, akiknek szánták, de ehhez az kell, hogy az Orbán-kormány ne lopja el ezt is!” - sorolta a politikus. 

 

Dobrev Klára felidézte, a Fidesz 10 éven át nyugtatta az országot, hogy azért adja az országnak járó uniós pénzeket a fideszes oligarcháknak, mert szükség van egy nemzeti tőkésosztályra, akire majd lehet számítani a bajban. 

 

“Azt mondták, hogy ne foglalkozzunk a luxusyachtokkal, a magánrepülőkkel, a kastélyokkal, a szállodaláncokkal, és még ki tudja mivel, mert a munkahelyek Mészáros Lőrincnél és a többi oligarchánál lesznek a legjobb kezekben.” - mondta az EP-képviselő, zárásként hozzátéve: azt sem látni pontosan, hogy meddig fog tartani ez a válság, de az már most kiderült, hogy Mészáros Lőrincet és a fideszes oligarchákat nem érdekli sem az ország, sem a magyar családok, sem semmi, elsőként dobták utcára a munkavállalóikat.

RSS
Kapcsolódó politikusok