Barion Pixel
Orbán a magyarok háta mögött adósítja el az országot!

Orbán a magyarok háta mögött adósítja el az országot!

2020.04.24.

Orbán a magyarok háta mögött adósítja el az országot!

 

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a koronavírus-járvány sok olyan dolognak vetett véget, amiről azt hittük, talán soha nem következik be. Ilyen Orbán Viktor úgynevezett gazdasági szabadságharca is, ami most 10 év után véget ért, hiszen a kormány külföldi devizahitelt vesz fel a gazdasági válság kezelésére. 

 

“Orbán Viktor szép csendben 4 milliárd eurónyi devizakölcsönt vesz fel külföldről, miközben erről elfelejtette tájékoztatni azokat, akik ezt a pénzt kamatostul vissza fogják fizetni: a magyar adófizetőket. Ezzel az a legnagyobb baj, hogy valójában nincs rá szükség, az Európai Unió válságkezelő támogatása ugyanis elegendő lenne a válság kezelésére.” - foglalta össze Dobrev Klára. 

 

Az európai parlamenti képviselő közölte: a Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy ne adósítsa el az országot külföldi devizahitelben, hanem költse válságkezelésre az erre kapott rendkívüli EU-s támogatást. 

 

“A DK szerint szégyen, hogy a 10 éve gazdasági szabadságharcról papoló Orbán-kormány most teljes titokban, a magyarok háta mögött adósítja el az országot egy gigadevizahitellel, miközben a válságkezelésre kapott uniós pénzeket a fideszes oligarcháknak akarja adni. A DK-nak van egy nagyon világos és érthető javaslata Orbán Viktornak: ne adósítsa el az országot, hanem mondja meg az oligarcháinak, hogy a nekik odaígért uniós pénzeket válságkezelésre fogja költeni. Ezt tenné egy felelős miniszterelnök és kormány.” - hangsúlyozta az EP-alelnök. 

 

Dobrev Klára felhívta a figyelmet: közismert tény, hogy az EU 2000 milliárd forintot szán csak Magyarországnak a koronavírus-járvány és az ezzel járó gazdasági válság kezelésére. Orbán Viktor erről a pénzről azt hazudja, hogy már le vannak kötve különböző beruházásokra, ez azonban nem igaz. 

 

“Az lehet, hogy ezeket a pénzeket Orbán Viktor odaígérte az oligarcháinak, de az egészen biztos, hogy ezek nincsenek sem kifizetve, sem lekötve, a kormány bármikor felhasználhatná a válság kezelésére. Orbán Viktor azonban az oligarcháit választotta a nemzeti érdek helyett, ezért adósítja el most titokban Magyarországot egy 4 milliárd eurós devizakölcsönnel.” - közölte a politikus. 

RSS
Kapcsolódó politikusok