Barion Pixel

"Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!"

2020.04.19.

"Pótolják a helyi iparűzési adóbevételeket a központi költségvetésből!"

 

Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójának tagja, országgyűlési képviselő vasárnapi online sajtótájékoztatóján elmondta: óriási katasztrófa közelít az önkormányzati finanszírozás terén, ennek pedig mihamarabb elébe kell menni. 

 

“A kormány eddig nemhogy plusz forrást nem biztosított az önkormányzatok számára a megnövekedett feladatok mellé, hanem kifejezetten elvont tőlük pénzeket. Gondoljunk csak a gépjárműadóra.” - mondta a képviselő, emlékeztetve, hogy várhatóan a helyi iparűzési adóbevételek is jelentősen csökkenni fognak. 

 

“Vannak még szerencsés vállalkozók, akik még tudnak segíteni a helyi közösségeknek is egyelőre adományokkal, de hosszú távon, bevétel nélkül ők is tönkre fognak menni.” - mondta a politikus, hozzátéve, a kormány felelőssége kipótolni a helyi iparűzési adóbevételek kiesését, és hogy ne hagyják csődbe jutni az önkormányzatokat. 

 

“Ha az önkormányzatoknak lenne forrásuk, akkor be tudnák szerezni azokat az eszközöket, élelmiszereket, amikkel segíthetnék a járvány ideje alatt a rászoruló családokat, idős embereket.” - magyarázta Bősz Anett. 

 

A politikus kitért arra is, hogy jelenleg két csoport van, akik Orbán Viktor szemében gyűlöletes közösséget jelenít meg: ezek az önkormányzatok és a civil szervezetek. “Holott ők azok, akik a válságkezeléshez a legközelebb állnak és ebben a legtöbbet segítenek a kormány helyett is.” - mondta zárásként az országgyűlési képviselő. 

RSS