Barion Pixel
A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy a NER-oligarchák ne kaphassanak állami vagy európai uniós válságkezelő támogatást

A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy a NER-oligarchák ne kaphassanak állami vagy európai uniós válságkezelő támogatást

2020.04.09.

A DK törvényjavaslatot nyújt be, hogy a NER-oligarchák ne kaphassanak állami vagy európai uniós válságkezelő támogatást

 

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Orbán-kormány a következő hetekben Európa legkisebb válságkezelő csomagját fogja végrehajtani, Magyarországon gyakorlatilag senki sem számíthat olyan mértékű segítségre, mint számíthatna bárhol Európában. Ugyanakkor hozzátette: mégis van egy csoport, amely valószínűleg komoly pénzekre számíthat ebből a csomagból, nem kérdés, hogy a Fidesz milliárdos oligarcháiról, az ország leggazdagabb embereiről van szó, Mészáros Lőrincről vagy Tiborcz Istvánról. 

 

“Az önmagában kevés, hogy azt várjuk tőlük, ők is szálljanak be az összelopott vagyonukkal a válságkezelésbe, arra is szükség van, hogy a válságkezelésre fordított pénzek ne juthassanak hozzájuk.” - jelentette ki Arató. 

 

A DK frakcióvezető-helyettese közölte: a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be azért, hogy a közpénzekből meggazdagodott fideszes oligarchák ne is pályázhassanak válságkezelő támogatásra!

 

“Nem elég megadóztatni a leggazdagabb oligarchákat, hanem azt is törvénybe kell foglalni, hogy nem kaphatnak válságkezelési támogatásokat! Azok a fideszes milliárdosok csak ne tartsák a markukat a legnagyobb bajban, akik 10 éve kapják a tíz- és százmilliárdokat minden teljesítmény nélkül. A DK szerint az összes közpénzből milliárdossá vált oligarchát ki kell zárni a válságkezelő támogatásokból, legyenek azok magyar állami vagy európai uniós források.” - hangsúlyozta a politikus. 

 

Arató közölte, ha valakiben felmerült, hogy miért követeljük ezt, akkor erre egyszerű a válasz: Orbán Viktor láthatóan még a válságban is saját gyerekkori barátját és saját vejét pénzeli.

 

“Miközben minden egyes nap ezrek veszítették ez az állásukat, a kormány 17 milliárd forintot, azaz 17 ezer millió forintot fizetett ki Mészáros Lőrincnek a Mátrai Erőműért. Miközben családok ezrei kényszerültek szembenézni azzal, hogy munka híján tönkre fognak menni, Orbán Viktor 2 milliárd forintot, azaz 2 ezer millió forintot adott a saját vejének kikötő-fejlesztésre. Láthatóan tehát nagyon is szükség van arra, hogy megálljt parancsoljunk a közpénzeket 10 éve fosztogató bűnözőknek - a válságban egyetlen euró és egyetlen forint sem juthat hozzájuk.” - mondta a DK frakcióvezető-helyettese, zárásként hozzátéve: ha Mészáros Lőrinc ki akarja fizetni a dolgozóit, meg tudja tenni a mellényzsebéből vagy a tavalyi osztalékából, az adófizetőktől kapott már elég pénzt erre.

RSS
Kapcsolódó politikusok