A kormány a válságban elengedte a családok kezét

2020.04.08.

A kormány a válságban elengedte a családok kezét

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár mai sajtótájékoztatója ismét bebizonyította, hogy a kormány nem tud és nem akar mit kezdeni ezzel a válsággal. Államtitkár asszony ugyanis – azon kívül, hogy nagy kegyesen bejelentette: a kormány nem vesz el a családtámogatásokból –, semmi olyan érdemi válságkezelő intézkedést nem jelentett be, ami a vírusjárvány okozta válság miatt egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő magyar családoknak érdemi segítséget nyújtana. Az ugyanis, hogy a kormány nem veszi vissza most a családoktól az eddigi támogatásokat, nem csak válságkezelésnek gyenge, de még viccnek is rossz.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány a válság közepén a munkavállalók, a nyugdíjasok és a vállalkozók után a magyar családok kezét is elengedte. Most a DK által javasolt azonnali és érdemi intézkedésekre lenne szükség: a családi pótlék 100 százalékos megemelésére, és a gyermekükkel otthon maradó szülők közvetlen állami bértámogatására!

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese és elnökségi tagja