Barion Pixel
Reagálás Palkovics László miniszter sajtótájékoztatójára: A kormány még mindig nem érti, hogy mekkora bajban van az ország.

Reagálás Palkovics László miniszter sajtótájékoztatójára: A kormány még mindig nem érti, hogy mekkora bajban van az ország.

2020.04.07.

Reagálás Palkovics László miniszter sajtótájékoztatójára: A kormány még mindig nem érti, hogy mekkora bajban van az ország.

 

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, a párt delegációvezetője az Európai Parlamentben keddi, online sajtótájékoztatóján reagált Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter bejelentésére. 

 

“Sajnos mára beigazolódott, amit a tegnapi miniszterelnöki bejelentésből már sejtettünk. Úgy tűnik, hogy a kormány még mindig nem érti, hogy mekkora bajban van az ország, és még mindig csak a probléma felszínét karcolgatják. Csalódniuk kellett, akik úgy gondolták, hogy a miniszterelnöki bejelentésből úgy gondolták, valami jó fog következni. Ez a csomag csak sebtapasz a nyílt sebre - foglalta össze a politikus, hozzátéve, a kormány elengedte a munkavállalók, kis- és középvállalkozások kezét, mindenkire rábízva, oldja meg a problémát, ahogy tudja. 

 

“Akik már elveszítették az állásukat, vagy a következő hetekben, hónapokban vesztik el, nulla forintot kapnak - ez is jól mutatja a kormány hozzáállását.” - mondta Molnár Csaba. 

 

“Ebben a csomagban a kormány lemond a munkavállalók jelentős többségéről, a már kirúgott vagy a jövőben elbocsájtott dolgozók egyetlen forintot sem kapnak ebből a csomagból. Európában a korábbi fizetésük 70-80-90 százalékát kapják ezek az emberek, nálunk meg semmit.

Az állami bérpótlás kérdésében Palkovics László korábbi nyilatkozatában azt ígérte, hogy ez nem automatikus lesz, mint a németeknél vagy az osztrákoknál, hanem a cégeknek a kormányhivataloknál kell majd igényelniük a bérpótlást. Ez tehát egy pályázat, az elmúlt 10 évben pedig mindenki megtanulhatta, hogy mit jelent, ha a kormány bármire pályázatot indít. Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak bizonyára most is kitart majd a szerencséje, ellentétben azzal a több ezer magyar vállalkozással, amelyek valóban a megszűnés szélére kerültek.” - ismertette a DK EP-képviselője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy arról se esett szó, mennyi is lesz a Palkovics által szintén emlegetett bérplafon ezekben az esetekben. 

 

“A turizmuson kívüli világban a kormány tulajdonképpen elengedte minden kis- és közepes magyar vállalkozás kezét. Aki bajban van, az pénzt nem kap, csak lehetőséget hitelre. Azaz, támogatást nem csak eladósodást jelent a miniszterelnök ígérete” - sorolta a DK ügyvezető alelnöke, hangsúlyozva: ez az intézkedés szokás szerint megkésett és kevés és csak a kiváltságosok érdekeit szolgálja. 

RSS
Kapcsolódó politikusok