A XVIII. kerületi önkormányzat saját készítésű maszkokkal segíti a védekezést

2020.03.30.

A XVIII. kerületi önkormányzat saját készítésű maszkokkal segíti a védekezést

A XVIII. kerületi önkormányzat a koronavírus-járvány kitörése miatt többször próbált kormányzati segítséget kérni a szükséges védőfelszerelések - például maszkok - beszerzéséhez, de nemhogy segítséget, még választ sem kaptak. Így kezükbe vették a maszkgyártást, és egy önkormányzati varrodában, hét embert foglalkoztatva készítik a mosható, fertőtleníthető, jó minőségű, többször felhasználható textil arcmaszkokat, így a helyi munkaerőt is védik a munkahelyteremtéssel.

A védőfelszerelést az önkormányzat egyrészt az utcákon dolgozó alkalmazottaknak, utcaseprőknek, parkfenntartóknak, városgazdának adja, másrészt pedig a hetven év felettieket ellátó idősgondozóknak és önkénteseknek, akik nagy számban jelentkeztek az önkormányzat felhívására segíteni.

A Demokratikus Koalíció továbbra is hangsúlyozza: az emberi élet nem játék, minden lehetséges lépést meg kell tennünk, hogy óvjuk és segítsük egymást!

Szaniszló Sándor
A Demokratikus Koalíció XVIII. kerületi polgármestere