Újból le kell fektetni a demokrácia alapjait

2015.06.04.
KBSZ_Berettyóújfalu_20150603Berettyóújfalu – A DK építkezik, erősít, a demokrácia szolgálatában konzultál. Egy bűnszervezet irányítja hazánkat, félelmet kelt, folyamatosan bontja le a demokráciát – jelentette ki Kerék-Bárczy Szabolcs közgazdász, a Demokratikus Koalíció politikusa a bihari városban tartott fórumon. Néhány hete országjárásba, s vele valódi demokratikus, polgári konzultációba kezdett a DK. A körút berettyóújfalui állomásán, közel 50 érdeklődő jelenlétében, a DK politikusa a beszélgetést két téma köré foglalta. Egyrészt utalt arra is, hogy a maffiaállam, amelyben élünk, képtelen felemelni a hátrányos helyzetű régiókat. Az emberek igénylik, hogy ennek a maffiakormányzásnak legyen következménye, s az ügyészség ne szolgálja ki tovább. Megoldásról és reális javaslatokról is szólt a politikus, ugyanis pártja három pontból álló javaslatot terjesztett elő. A minimálbért a létminimum szintjére kívánják hozni öt év alatt, garantálni akarják, hogy a már elvégzett munka után megkapják a bérüket az emberek, valamint el akarják érni, hogy a létfenntartáshoz minimálisan szükséges víz és áram állampolgári jogon járjon mindenkinek. A következő hónapokban több hasonló gyakorlatias, a közmunkás és az akadémikus számára egyaránt érthető javaslata lesz a DK-nak – tette hozzá forrás: haon.hu