Közlemény: A Jobbik kiléptetné hazánkat az Európai Unióból

2015.06.04.
AAA_dk_logo_fb_profil_fehér_201502"A Jobbik álláspontja változatlan, az Európai Unió (EU) jelenlegi formájában hosszú távon káros Magyarországnak"- írta meg tegnap az MTI-nek a szélsőséges párt. A zászlóégetés óta tehát változatlan az álláspont, a Jobbik továbbra is egy Európa-ellenes párt, amely hatalomra kerülvén kiléptetné hazánkat az EU-ból. A Fidesszel folytatott gyűlöletverseny mellett a Jobbik átlátszó és szánalmas kettős beszédet folytat hazánk EU-tagságáról. A "tagok legyünk vagy szabadok" címet viselő Jobbik tüntetésen az a bizonyos EU zászló - amelyet Novák Előd locsolt le benzinnel és gyújtott meg egy öngyújtóval - Vona Gábor szerint "felgyulladt", "elégett". A szélsőséges párt követhetetlen kettős beszédében lassan már azt fogja bizonygatni, hogy az a világ első szimpátia-zászlóégetése volt, vagy hogy esetleg a "háttérhatalom" lőtt ki izzó nyílvesszőt az EU-zászlóra. A Demokratikus Koalíció egyetért azzal a megállapítással, hogy "a Jobbik álláspontja változatlan". A DK szerint a szélsőségesek kiléptetnék hazánkat az EU-ból, gazdasági összeomlást, diplomáciai elszigetelődést és a külföldön dolgozó magyarok szabad mozgásának elveszítését előidézve. A DK büszke arra, hogy a magyar emberek döntő többsége - felmérések szerint - nem kér az Európa-ellenes politikából. A magyar társadalom tisztában van azzal a történelmi tapasztalattal, hogy Magyarország Európa szerves része és az is marad.

DK Sajtóiroda