Barion Pixel
A kormány vásároljon teszteket és védőfelszerelést!

A kormány vásároljon teszteket és védőfelszerelést!

2020.03.18.

A kormány vásároljon teszteket és védőfelszerelést!

 

Országgyűlési képviselőnők közösen szólítják fel a kormányt, hogy haladéktalanul vásároljon szükséges, előírásoknak megfelelő védőfelszerelést és elégséges számú vírustesztet, gondoskodjon az azonnali szállításról.

A WHO ajánlása egyértelmű: minél több tesztet végeznek, annál nagyobb valószínűséggel lehet elejét venni a járvány gyors terjedésének. Az elnyújtott járványgörbe mindannyiunk érdeke, így elkerülhetjük az egészségügyi rendszer túlterhelését. Azok az országok tudják alacsonyan tartani a fertőzöttek és a halálos áldozatok számát, ahol felkészültek a vírusteszt tömeges elvégzésére, a fertőzötteket pedig mihamarabb izolálják.

Itthon még az erősen fertőzésgyanús eseteket sem tesztelik le, az egészségügyi dolgozók rendre túl későn tudják meg, hogy koronavírusos esettel volt dolguk, megfelelő védőöltözet híján pedig mindenki, aki kapcsolatba került a beteggel, karanténba kerül.

Ha Magyarország továbbra is ezen az úton jár, mind több egészségügyi dolgozót veszítünk el, akik a járvány elleni küzdelemben rendkívül fontosak lennének, így nagyon gyorsan jutunk majd el a járvány tömeges megbetegedést hozó szakaszába, amire nem tudnak majd reagálni a kórházaink.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy az egészségügyi szakdolgozók többsége nő, sok köztük az egyedülálló édesanya, akikre így is rendkívül sok teher hárul a járvány idején. Kötelességünk védeni őket, minden értelemben.

Vállaljon végre valódi felelősséget a kormány a magyar polgárokért!

Aláírók:

DK – Vadai Ágnes

Jobbik – Potocskáné Kőrösi Anita, Varga-Damm Andrea

LMP – Schmuck Erzsébet

Liberálisok – Bősz Anett

MSZP – Gurmai Zita, Kunhalmi Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó

Párbeszéd – Szabó Tímea

Új Kezdet – Hohn Krisztina

Szél Bernadett – független

RSS
Kapcsolódó politikusok