A kormánytisztviselőknek és közalkalmazottaknak nem engedélyezik az otthoni munkavégzést - Követeljük, hogy az állam védje meg a dolgozóit!

2020.03.17.

A közalkalmazotti szférában dolgozó vezetőknek küldött levelet Latorcai Csaba államtitkár, melyben az áll: több megkeresés érkezett hozzájuk az otthoni munkavégzés, illetve távmunkában történő foglalkoztatás elrendelésével kapcsolatban. Latorcai azonban leszögezi, erre esetükben nincs lehetőség, illetve indokolt esetben fizetett szabadságot lehet kiadni.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy az állam munkáltatóként kezelje rugalmasabban az otthoni munkavégzés lehetőségét a saját alkalmazottainál is és mindenki számára biztosítsa ezt a közalkalmazottak, köztisztviselők közül is! Elfogadhatatlan, hogy a járványveszély fenyegetése közben a szabadsága terhére kelljen egy kisgyermekes szülőnek otthon maradnia. Az emberek élete nem játék, és a munkahelyük megtartása is létkérdés jelen pillanatban!

Varju László
A DK országgyűlési képviselője, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke