Barion Pixel
A Fidesz úgy döntött, hogy a koronavírus elleni harc nem fontos, az ország és az emberek biztonsága nem fontos!

A Fidesz úgy döntött, hogy a koronavírus elleni harc nem fontos, az ország és az emberek biztonsága nem fontos!

2020.03.09.

A Fidesz úgy döntött, hogy a koronavírus elleni harc nem fontos, az ország és az emberek biztonsága nem fontos!

 

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett a DK korábbi javaslatára, miszerint a kormány propagandapénzeit a koronavírus elleni védekezésre kell átcsoportosítani. 

 

“A kormány 150 milliárd forintot különített el kormányzati propagandára. A Fidesz a kormánypropagandában hosszú évek óta harcol kitalált ellenségekkel Brüsszeltől Sorosig, most először azonban egy valós veszélytől, a koronavírustól kellene megvédenie az országot. Éppen ezért a DK törvénymódosítást nyújtott be azért, hogy a kormány csoportosítsa át a propagandapénzeket a koronavírus elleni védekezésre.” - foglalta össze a bizottság elnöke, hozzátéve, első körben a 150 milliárdból 24 milliárd forintot kellene a legszükségesebbekre költeni.  Fidesz az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának mai ülésén azonban leszavazta a javaslatot.

 

“A Demokratikus Koalíció szerint botrány, hogy a Fidesz leszavazta a propagandapénzek átcsoportosítását a koronavírus elleni védekezésre. Szégyellje magát a Fidesz, hogy fontosabb nekik a propaganda, mint a koronavírus elleni védekezés, és az emberek biztonsága.”  - közölte Varju. Kiemelte, úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány a járvány okozta rendkívüli helyzetben is pontosan olyan felelőtlen, mint eddig is volt. 

 

“Amikor majd arról hallunk, hogy nem végeznek elég koronavírus-tesztet, hogy nincs elég kapacitás erre vagy arra, akkor majd jusson eszünkbe, hogy lehetett volna, de a Fidesz inkább propagandára költötte a pénzünket.“ - jelentette ki a képviselő, hangsúlyozva, a DK szerint a kormány felelőtlensége káros és veszélyes az emberekre és az országra.

 

Varju László emlékeztetett, naponta érkeznek az olyan hírek, hogy teszt nélkül küldtek haza koronavírus-gyanús betegeket. Naponta halljuk, hogy még az egészségügyben sincs elég szájmaszk és kézfertőtlenítő. Ez mind-mind megoldható lenne, ha a DK törvényjavaslata alapján átcsoportosítottuk volna a propagandapénzeket a védekezésre. 

 

“A Fidesz úgy döntött, hogy a koronavírus elleni harc nem fontos, az ország és az emberek biztonsága nem fontos, és inkább minden egyes milliárd menjen kormányzati agymosásra.” - jelentette ki a Költségvetési Bizottság elnöke, a DK-s Varju László. 

RSS
Kapcsolódó politikusok