Barion Pixel
A DK a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását kezdeményezi a Fidesz-rendezvényen egyenruhában parádézó tábornokok miatt
A DK a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását kezdeményezi a Fidesz-rendezvényen egyenruhában parádézó tábornokok miatt 2020.02.18.

A DK a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását kezdeményezi a Fidesz-rendezvényen egyenruhában parádézó tábornokok miatt

 

Orbán vasárnapi évértékelőjén megtörtént az, amire a rendszerváltás óta nem volt példa! Havril András, Deák János és Fodor Lajos volt vezérkari főnökök, valamint Böröndi Gábor, Mihócza Zoltán és Korom Ferenc tábornokok a Fidesz pártalapítványának rendezvényére katonai egyenruhájukban ültek be, szégyent hozva ezzel magukra, és méltatlanná válva választott hivatásukhoz és katonai esküjükhöz. Az észak-koreai pártkongresszusok képeit idéző akciójukkal ezek a tábornokok egyszerű pártkatonává züllöttek, elfeledve azt, hogy ők a haza egészének, nem pedig a Fidesznek a szolgálatára esküdtek fel annak idején. Szégyen, hogy az Orbán-rezsim tizedik évében ez megtörténhetett!

A Demokratikus Koalíció az európai magyarok nevében kezdeményezni fogja a Honvédelmi Bizottság azonnali összehívását, és írásbeli kérdéssel fordulunk a miniszterhez, hogy kiderüljön: ki adott engedélyt arra, hogy a Magyar Honvédség tábornokai az egyenruhát meggyalázva egy pártrendezvényen parádézzanak.

 


Dr. Vadai Ágnes
a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke, a DK frakcióvezető-helyettese

RSS
Kapcsolódó politikusok