Barion Pixel
Tegnap nem csak Orbán Viktor, hanem Dunaújváros is évet értékelt!

Tegnap nem csak Orbán Viktor, hanem Dunaújváros is évet értékelt!

2020.02.17.

Tegnap nem csak Orbán Viktor, hanem Dunaújváros is évet értékelt!

 

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese tartott hétfőn sajtótájékoztatót a Parlamentben az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján. A politikus utalva a vasárnapi Orbán-évértékelőre és a dunaújvárosi időközi választás ellenzéki sikerére azt mondta: nem csak Orbán Viktor, hanem Dunaújváros is évet értékelt, az ellenzék közös jelöltje pedig gyakorlatilag lemosta a pályáról a Fidesz jelöltjét. 

 

“Ez volt az első alkalom, hogy egy országgyűlési mandátumért egy összellenzéki jelölt indult el a Fidesszel szemben. A tegnapi közös ellenzéki győzelem azonban nem csak azt jelenti, hogy megszületett a Fidesz első veresége 2020-ban is, ennél jóval többről van szó.” - jelentette ki a képviselő, egyúttal levonva a vasárnap este tanulságait a parlamentre vonatkozóan is.

 

Vadai Ágnes közölte, a Demokratikus Koalíció szerint Dunaújváros után új időszámítás következik a magyar parlamentben. “Az Orbán-rendszer nincs felkészülve arra, ami most következik, mert meg fogjuk mutatni, hogy nem csak közös jelöltet tudunk állítani, nem csak közös kampányt tudunk csinálni, hanem közösen képviselni tudjuk a magyar többséget is itt, az országgyűlésben.” - fogalmazott. 

 

A frakcióvezető-helyettes hozzáfűzte, vége van annak, hogy szép csendben a szőnyeg alá lehet söpörni az orvosok, ápolók, tanárok, diákok, dolgozók, nyugdíjasok, vagy a nők ügyét. A magyar ellenzék ugyanis tegnap még erősebb egységbe kovácsolódott, és még egységesebben fog fellépni a parlamentben.

 

“Hadd mondjak egy konkrét példát. Holnap az Igazságügyi Bizottság fogja tárgyalni az Isztambuli Egyezmény ratifikálását. Nincs olyan parlamenti ellenzéki párt, amely holnap ne szavazná meg, hogy megvédjük a nőket a családon belüli erőszaktól.” - mondta Vadai, hozzátéve, hogy a Fidesz minden vállalhatatlan gazemberségével egyedül fog maradni, míg a magyarokat, az ország többségét egy egységes ellenzék fogja képviselni a parlamentben.

 

A politikus hangsúlyozta, a Fidesz folyamatos ellenállással fog találkozni mostantól június elejéig, ameddig a parlamenti ülésszak tart. 

RSS
Kapcsolódó politikusok