Orbán Viktor történelmet akart írni, de rémregény lett belőle

2020.02.16.

Orbán Viktor történelmet akart írni, de rémregény lett belőle

Soha a demokratikus Magyarország történetében nem volt olyan megosztott az ország, mint most. Soha nem fordult egymással szembe magyar a magyarral annyira, mint az elmúlt 10 évben. Nemzet és nemzeti kormányzás helyett pártállam és pártlogika diktál. Magyarország az elmúlt 10 évben a lemaradók, a vesztesek közé került. Semmit nem ér az összeszerelő üzemként létező Magyarország gazdasági növekedése, ha közben a közjó helyett a szűk politikai-gazdasági elitcsoportok érdekét szolgálja a kormány. Iskolarendszerünk széthullóban, minden harmadik iskola tanárhiánnyal küzd. Orvosi rendelőink, kórházaink egyre kevésbé képesek a gyógyulás reményét és képességét hordozni, ezzel szemben a drámai orvos- és nővérhiány mellett növekednek a várólisták, nálunk halnak meg Európában a legtöbben megelőzhető betegségekben. A kormányzati propaganda fénypontjában álló családvédelmi akciótervek ellenére békeidőben még soha nem született olyan kevés gyermek, mint a tavalyi esztendőben. A cinikus nyugdíjpolitika miatt a mai nyugdíjasok egyre rosszabbul élnek a még aktív polgártársaikhoz képest. Magyarország elveszítette barátait az európai népek közösségében, a magyar kormányfő a tiszteletreméltó demokrata helyett a kínos bajkeverő kategóriájába került.

Mindezért állunk élesen szemben Orbán egész rendszerével. Az évet ugyan Orbán értékelte, de a végső ítéletet a nép fogja kimondani felette. Az pedig lesújtó lesz.

Gyurcsány Ferenc
A Demokratikus Koalíció elnöke