Barion Pixel
DK-s taggal és póttaggal bővült az Európai Unió Régiók Bizottsága

DK-s taggal és póttaggal bővült az Európai Unió Régiók Bizottsága

2020.02.14.

DK-s taggal és póttaggal bővült az Európai Unió Régiók Bizottsága 

 

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke, az DK európai parlamenti delegációvezetője sajtótájékoztató keretében bemutatta Horváth Jácintot, a DK nagykanizsai önkormányzati képviselőjét, aki az Európai Unió Régiók Bizottságának magyar tagja lett, valamint dr. Konczer Eriket, a DK komárom-esztergom megyei képviselőjét, aki az Európai Unió Régiók Bizottságának magyar póttagja lett.

 

Horváth Jácint a sajtótájékoztatón elmondta, az Európai Unió Régiók Bizottsága egy 324 fős szervezet, ami fontos színtere az európai döntéshozatalnak. A Bizottság alapvetően a helyi önkormányzatokat érintő legfontosabb kérdésekben foglal állást. “Minden olyan javaslatot, ami az Európai Parlament elé kerül, a Régiók Bizottsága megvizsgál, hogy milyen hatással lesz a különböző térségek életére.” - jelentette ki a politikus, hozzátéve, fontos helyi szempontok alapján megvizsgálni az uniós döntéseket és tervezeteket. 

 

“A Régiók Bizottságának tagjaként mi is részesei, alakítói leszünk annak a folyamatnak, hogy olyan döntések szülessenek az Európai Parlamentben, amelyek a hazánk javát szolgálják, ezért pedig minden javaslatot helyi, regionális szempontból fogunk véleményezni.” - tette hozzá Konczer Erik, aki kiemelte, hogy fontos, hogy olyan döntések szülessenek az Unióban, amelyek valóban Magyarország érdekeit szolgálják. 

RSS
Kapcsolódó politikusok