Barion Pixel
Az oktatásban is csak a sportra költ az Orbán-kormány - 50 milliárdnyi hitelből 63 sportlétesítményt építenek

Az oktatásban is csak a sportra költ az Orbán-kormány - 50 milliárdnyi hitelből 63 sportlétesítményt építenek

2020.01.24.

Az oktatásban is csak a sportra költ az Orbán-kormány - 50 milliárdnyi hitelből 63 sportlétesítményt építenek



Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese és országgyűlési képviselője pénteken tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Állam 50 milliárd forint hitelt vett fel az Európai Beruházási Banktól. Ezt az összeget pedig arra szánják, hogy újabb sportcsarnokokat, kézilabdacsarnokokat és tanmedencéket építsenek. 

Arató szerint a gigahitel felhasználásából úgy tűnik, hogy a kormány még az oktatáson belül is csak a sporttal foglalkozik, miközben a magyar iskolák alapvető problémákkal küzdenek. 

 

“Az iskolák felszereltsége elavult, rengeteg intézmény szorulna teljes felújításra, valamint az alacsony pedagógusbérek miatt mára szinte nincs is olyan iskola, ahol ne hiányozna legalább egy szaktanár. Ezen nem segít, hogy a kormány tízmilliárdokból épít kézilabdacsarnokokat.” - hívta fel a figyelmet képviselő. 

 

Arató Gergely azt is elmondta, a Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány 50 milliárdos gigahitelből folytatja a sportcsarnoképítést, miközben évek óta spórol az oktatáson. 

 

“Újabb sportcsarnokok helyett a pedagógusbérek emelésére, az iskolák korszerűsítésére és új, modern Nemzeti alaptantervre lenne szükség. A DK szerint úgy nem fognak az iskolákból a jövő magyar orvosai, mérnökei és tanárai kikerülni, ha a kormánynak az a fontos, hogy új sportcsarnok legyen a kislabdadobáshoz.” - jelentette ki a frakcióvezető-helyettes. 

 

Arató Gergely arra is emlékeztetett, a Gyurcsány-kormány idején a nemzeti iskolafejlesztési stratégia keretében 365 iskola felújítása indult el országszerte. 

 

“Ehhez képest a Fidesz még hitelt is csak azért vesz fel, hogy új sportlétesítményeket építsen az iskolák felújítása helyett. A kormány felelőtlensége miatt marad az országos tanárhiány, marad a korszerűtlen oktatási rendszer és maradnak azok a hírek, amelyek fűtés nélkül maradt diákokról és fűtetlen osztálytermekről szólnak.” - mondta a politikus. 




RSS
Kapcsolódó politikusok