Alultervezett kiadások, elszabaduló költségek, tízmilliárdok a propagandára – ez Rogán tevékenységének eddigi mérlege
Alultervezett kiadások, elszabaduló költségek, tízmilliárdok a propagandára – ez Rogán tevékenységének eddigi mérlege 2020.01.20.

 Alultervezett kiadások, elszabaduló költségek, tízmilliárdok a propagandára – ez Rogán tevékenységének eddigi mérlege

Rogán Antalt 2015-ben nevezte ki Orbán Viktor a Miniszterelnöki Kabinetiroda, közismertebb nevén a propagandaminisztérium élére. A rongyrázásáról elhíresült egykor volt ifjú jezsuita feladata a kormány hazugságainak minél szélesebb körű terjesztése lett, amire több tízmilliárdot különítettek el neki a költségvetésben. Sokat, de úgy látszik, mégsem eleget. Hiába ugyanis a betervezett költségek, sajtóértesülések szerint ezeket a tárca rendre túllépte hol kettő, hol több mint tízmilliárd forinttal. Rogánék a kormányzati tájékoztatásnak csúfolt hangulatkeltésre és uszításra három év alatt majd’ 70 milliárd forintot költöttek el, 2020 végére pedig ez az összeg elérheti akár a 133 milliárd forintot is. Mindezt a negyedmillió nyomorgó nyugdíjas, az éhbéren tengődő tanárok és ápolók, a jobb élet reményében elvándorolt orvosok miatt betöltetlen praxisok országában.

Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz saját fényezésére és az ellenzék gyalázására költi közös pénzünket, amikor az ország egyre jobban szétszakad, a vidék elnéptelenedik, az egészségügy pedig romokban hever. Felszólítjuk a propagandaminisztert, hogyha maradt még benne szemernyi jó érzés, akkor képviselői esküjéhez híven ezekből a tízmilliárdokból ne a hazugságot, hanem saját hazáját szolgálja tovább!

Barkóczi Balázs
szóvivő, DK

RSS