Barion Pixel
Bajban a betegek és a gyógyszertári dolgozók is - Komoly káoszt sikerült teremteni a gyógyszertárakban az e-receptekkel
Bajban a betegek és a gyógyszertári dolgozók is - Komoly káoszt sikerült teremteni a gyógyszertárakban az e-receptekkel 2020.01.20.

Bajban a betegek és a gyógyszertári dolgozók is - Komoly káoszt sikerült teremteni a gyógyszertárakban az e-receptekkel

 

Elképesztő káosz alakult ki januárban a patikákban az e-receptek miatt. Január 6-án az egész rendszer leállt, így komoly fejtörést okozott, hogy hogyan adjanak ki nélkülözhetetlen gyógyszereket - amiket egyébként tavaly még megtehettek, a felírási igazolás ellenében. Ráadásul a gyerekek és az ágyhoz kötött betegek receptjeinek kiváltása is bonyolultabb lett, ami rengeteg család életét megnehezíti. A gyógyszerek kiváltásához szükséges meghatalmazásokat ugyanis a kormányablakokban, szintén elektronikusan kellene rögzíteni, de aki ágyhoz kötött beteg, annak ez is problémát okoz.

A Demokratikus Koalíció azonnali megoldást követel az e-receptekkel kapcsolatos problémák megoldására! Nem önmagában az elektronikus receptekkel van gond, hanem az átgondolatlan, működésképtelen rendszerrel, ami remekül lefesti az egész Orbán-kormány alkalmatlanságát és az egészségügyhöz való hozzáállását. Ahelyett, hogy némi empátiával és belátással igyekeznének megkönnyíteni a betegek és hozzátartozók életét, inkább az őrületbe kergetik őket és a gyógyszertári dolgozókat is. Ma Magyarországon betegnek lenni már alapvetően egy kilátástalan helyzet, ha ezt még mesterségesen fokozzák is, az egyenesen tragédia.

László Imre
Újbuda polgármestere,
a DK egészségügyi szakpolitikusa
RSS