Karácsony előtt ismét az egekbe szöknek az élelmiszerárak - Lassan megfizethetetlen lesz a magyaroknak a sertéshús 2019.12.17.

Erősen megdrágultak az élelmiszerek a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, különösen a sertéshús ára szökött az egekbe: az elmúlt időszakban több, mint 15 százalékkal drágult. Egyre nagyobb problémát jelent a magyar családoknak a bevásárlás, különösen karácsony előtt. Ráadásul az áremelkedés várhatóan nem áll meg.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Magyarországon családok ezreinek jelent komoly fejtörést, hogy karácsony előtt tisztességesen bevásárolhassanak, hogy ünnepi étel legyen az asztalon. Mi, európai magyarok elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben a fideszes oligarchák egymást segítik korlátlan mennyiségű közpénz ellopásához, az elszegényedő országban idősek és kisgyerekes családok kerülnek olyan kilátástalan helyzetbe, hogy egy nagybevásárlás is luxusnak számít!

DK Sajtóiroda