Brutális szegénység Magyarországon - Európai megoldásokat követelünk a magyaroknak!

2019.12.16.

Iszonyú mértékben nőtt a szegények száma Magyarországon az Orbán-rezsim elmúlt kilenc éve alatt: a legújabb felmérések szerint 66 ezer forintból él átlagosan egy szegény hazánkban. 2010 óta megduplázódott a nélkülözésben élő nyugdíjasok száma, de a családok is egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek. Ráadásul a Központi Statisztikai Hivatal által végzett felmérés adatai alapján a leszakadóknak mára még kevesebb esélyük van arra, hogy kikapaszkodjanak a szegénységből.

A Demokratikus Koalíció követeli az európai minimálbér, az európai minimálnyugdíj és az uniós családi pótlék bevezetését Magyarországon! Az Orbán kormány szegényellenes, kizárólag a haveri körnek és oligarcháknak kedvező intézkedései soha nem látott szegénységbe, kilátástalanságba taszították az ország jelentős részét. Mi, európai magyarok azonban nem engedjük, hogy másodrendű állampolgárokként kezeljék azokat, akik nem hithű pártkatonák, akik szegények, elesettek, és segítségre szorulnak. Harcolunk az európai megoldásokért, az európai Magyarországért!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes