Barion Pixel
Komoly klímavédelmi programot indítana az EU – a DK követeli Orbán Viktortól annak megszavazását

Komoly klímavédelmi programot indítana az EU – a DK követeli Orbán Viktortól annak megszavazását

2019.12.12.

Komoly klímavédelmi programot indítana az EU – a DK követeli Orbán Viktortól annak megszavazását



Az EU kormányának számító Európai Bizottság bemutatta az Európai Parlamentnek azt a nagyszabású projektet, amelynek Zöld Program (Green Deal) a neve, s amelynek elfogadása sokat segíthet abban, hogy élhető bolygót hagyjunk a következő generációknak. Ara-Kovács Attila, a DK európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján a program támogatására szólította fel Orbán Viktort.



– Ezzel a programmal Európa vállalta, hogy 2050-re klímasemleges gazdaságot hoz létre. Ez azt jelenti, hogy technikailag és morálisan is felvállaljuk azt, hogy gyermekeiknknek, unokáinknak biztonságos jövőt teremtünk. Ursula von der Leyen bizottsági elnök kiváló anyagot mutatott be, egy olyan akciótervet, amely szinte évekre lebontva határozza meg, hogyan fejlődik az Európai Unió új, zöld programja. Egy olyan program, amely a jövőnek szól. 

Brüsszelben ma szavaznak program elfogadásáról vagy elutasításáról. A program elfogadása Európa, s azon belül Magyarország érdekeit szolgálja, ezért a Demokratikus Koalíció azt követeli Orbán Viktortól, hogy a mai uniós csúcstalálkozon szavazzon Európa zöld programjára. Tömegek követelik ezt Brüsszelben, a Bizottság épülete előtt, és ezt követeli a DK is, de mindenekelőtt a magyar érdek.

 

Fontos látnunk, hogy nem puszta szavakról van szó, mivel a program mögött 100 milliárd euró van. Ezt fogjuk arra költeni, hogy biztonságosabb és szebb jövő várjon utódainkra.

 

Ezért követeljük a program támogatását Orbán Viktortól, hiszen ő nagyon gyakran beszél zöld projektek ellen – mondta Ara-Kovács Attila. Hozzátette: reméli, Orbánnak Brüsszelben lesz annyi bátorsága, hogy itthoni szólamaitól eltérően megszavazza ezt a programot.

RSS