Barion Pixel
Bővül a DK-frakció: Bősz Anettel folytatjuk a parlamenti munkát!

Bővül a DK-frakció: Bősz Anettel folytatjuk a parlamenti munkát!

2019.12.09.

Bővül a DK-frakció: Bősz Anettel folytatjuk a parlamenti munkát!



Jó hír a Demokratikus Koalíció szavazóinak, hogy új taggal bővül a parlamenti frakció. A bejelentést Vadai Ágnes frakcióvezető-helyettes tette meg a sajtó előtt az országgyűlésben, Bősz Anett társaságában.

 

Miután az európai parlamenti választáson a DK minden várakozást felülmúlóan szerepelt, s ősszel az ellenzéki összefogásnak köszönhetően számos helyen sikerült legyőzni a Fideszt, a Demokratikus Koalíció a további építkezésre koncentrált. Minden héten újabb politikus csatlakozott a DK-hoz, ezen a héten pedig nagy örömünkre Bősz Anett, a Liberálisok elnöke lépett be a DK parlamenti frakciójába. Nem csak azért csatlakozott, mert az általa képviselt világnézet beleillik pártunk elképzekéseibe, hanem azért is, mert a DK nevében a koalíció szó nem üres kifejezés, hanem azt jelzi, hogy sokféle, ámde demokratikus gondolat fér össze a pártban. 

 

A Demokratikus Koalícióban helye van minden olyan politikusnak, aki elfogadja a DK által következetesen képviselt alapvető értékeket, azaz elkötelezett a demokratikus, európai köztársaság iránt, és segít nekünk abban, hogy 2022-ben befejezdődjön az idén októberben elindult folyamat, s leválthassuk az Orbán-rezsimet. 

 

Bősz Anett csatlakozása segít abban, hogy nem csupán kormányváltó, de kormányképes erő legyünk – mondta Vadai Ágnes, majd átadta a szót Bősz Anettnek.

– Nagyon sok esemény vezetett oda, hogy csatlakozom a Demokratikus Koalíció frakciójához. Az önkormányzati választás valóban megmutatta, hogy elkezdődött a NER lebontása, és legkésőbb október 13-án késő este a Fidesz–KDNP is megértette, hogy az ellenzék releváns, számottevő politikai erő lett. Próbálják is mindenféle eszközzel akadályozni az ellenzéki képviselők munkáját, 

 

máris láthatók olyan törvénytervezetek, amelyekkel az őszi ellenzéki sikert akarják megbosszulni, nem csak az ellenzéki képviselőkön, hanem az ellenzéki szavazókon is. Az ellenzék erre azzal válaszol, hogy összezár, és minden eddiginél erősebb szövetséget köt.

 

A 2014-es és 2018-as választás után az ellenzék számtalan egyeztetést folytatott. Ma ez már ez ellenzék egységesülésének szerves folyamata, amely megbonthatalan, bármennyire is igyekszik ezt a kormány megakadályozni – jelentette ki Bősz Anett. 

 

A képviselőnő szerint az ellenzéknek az a dolga, hogy az antidemokratikus, illiberális államon belül is azért dolgozzon, hogy Magyarországon újraéledjen a szabadság. – Nem csak a szabadság eszméje a fontos, amelyért a pártom megalakulásától, és most pártelnökként is küzdök, hanem az a szabadság, amely a polgárok alapvető jogairól szól. Amely a tájékoztatás szabadságáról szól, és arról, hogy mi is európai polgárok vagyunk. Ebben a Liberálisok és Demokratikus Koalíció értékközösséget képez. 

 

Vannak olyan kérdések is, amelyekben különbözünk, de most sokkal fontosabb, hogy mi az, amiben egységesek vagyuk. Sikerült is rátalálnunk arra megoldásra, amelyben a leghatékonyabban tudunk együttműködni. Ellenzéki képviselőtársaimtól garanciát kaptam arra, hogy a parlamentben erősebb lehet a liberális eszmék képviselete,

 

hiszen nem kell bemutatni, milyen jogfosztott állapotban dolgozik egy független képviselő. Jártam ezen az úton. Szerencsére az ellenzék párthovatartozásommal együtt elfogadott, s nem csak egyedi együttműködések során, hanem abban az egységes ellenzék kialakításában, amely – mint Vadai Ágnes is mondta – 2022-ben leválthatja az Orbán-kormányt – nyilatkozta Bősz Anett. 

 

A képviselőnő közölte, hogy a továbbiakban mind a parlamenti, mind a parlamenten kívüli munkában együttműködik a Demokratikus Koalícióval, hogy minél erősebb ellenzéket tudjanak összekovácsolni. Bősz Anett arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz pontosan akkor szűkíti az országgyűlési képviselők jogait, amikor frontális támadást indít a magyar kultúra ellen, vagy amikor csak azért módosítanak törvényt, hogy egy tapasztalatot és végezettséget felmutatni nem tudó ember helyettes államtitkár lehessen. 

RSS
Kapcsolódó politikusok