Az Európai Parlament kihirdeti a klímavészhelyzetet, a DK EP-képviselői petíciót indítanak, hogy Orbán is tegye ezt

2019.11.28.

Az Európai Parlamentben az európai többség - a DK EP-képviselőinek szavazataival együtt - ma megszavazta a klímavészhelyzet európai kihirdetését. Ideje volt, hogy az ügyben Európa is lépjen, hiszen a klímakatasztrófa egy olyan globális probléma, amire csak globális megoldás létezik. Ez önmagában azonban nem elég. A környezetünkért, kontinensünkért és bolygónkért nem csak az Európai Unió felel, hanem külön-külön az EU tagállamai is; ha nem veszi ki mindenki a részét a közös munkából, akkor az európai népek együttesen fognak elbukni a klímaváltozás elleni harcban.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői petíciót indítanak azért, hogy az Európai Parlament mintájára Orbán Viktor is hirdesse ki Magyarországon a klímavészhelyzetet! Ismét meg fogjuk mutatni, hogy Magyarország nem egyenlő az Orbán-rendszerrel, a magyarok igenis hajlandóak tenni a környezetükért. Politikai oldaltól és pártállástól függetlenül várjuk a kezdeményezéshez mindenki csatlakozását, akinek fontos, hogy milyen Földet hagyunk az utánunk következő generációkra!

Írd alá: http://bit.ly/2XRQAdy

A DK EP-képviselői