Barion Pixel
Nyeli a pénzt a budai Vár: 50 milliárdba kerülhet a Pénzügyminisztérium odaköltöztetése

Nyeli a pénzt a budai Vár: 50 milliárdba kerülhet a Pénzügyminisztérium odaköltöztetése

2019.10.25.

Nyeli a pénzt a budai Vár: 50 milliárdba kerülhet a Pénzügyminisztérium odaköltöztetése

 

Miközben tönkremegy az egészségügy és az oktatás, fölösleges presztízsberuházásokra költ hatalmas összegeket a kormány. A 30 milliárdos miniszterelnökség után a tervezett összeg duplájába, 50 milliárd forintba kerülhet, hogy a Pénzügyminisztérium is a Várba költözzön. Varjú László országgyűlési képviselő, DK-alelnök sajtótájékoztatója.

 

– Számunkra felháborító, mire költ a kormány. Azt hittük, a körülbelül 30 milliárdos miniszterelnökséget már nem lehet meghaladni, de a jelek szerint sikerülni fog, mivel sajtóhírek szerint a Pénzügyminisztérium költözése mintegy 50 milliárd forintba kerülhet. A miniszterelnökség kialakításának költségeiről

 

kértünk ugyan adatokat a Rogán Antal vezette kabinetirodától és a miniszterelnökségtől is, de nem kaptunk. Ezek szerint a miniszterelnök urizálásának költségei nem tartoznak a nyilvánosságra, nem tartoznak a magyar emberekre – de szerintünk rájuk tartoznak.

 

Még ennél is felháborítóbb, hogy a hírek alapján a Pénzügyminisztérium költözésének költsége megduplázódik, és a tervezett 26 milliárd helyett mintegy 50 milliárdba kerülhet – mondta Varju László. – Már eddig is elköltöttek 21 milliárdot az adófizetők pénzéből, és a „tizenkilencedik századi elegancia“ helyreállítására újabb tízmilliárdokat költenének.

 

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a rendszeres kilakoltatások, a közszolgáltatások összeomlásának idején, miközben elsorvadnak a kisfalvak és éhező gyermekek vannak Magyarországon, a kormány fölösleges luxuskiadásokra szór el százmilliárdokat.

 

– Követeljük, hogy az illetékesek szolgáljanak pontos adatokkal arról, mennyit költött az „úri Magyarország“ urambátyámos világába beleszédült Fidesz. Mi nem 19. századi Magyarországot, hanem 21. századi Magyarországot akarunk építeni, ahol egészségügyre, iskolákra és új munkahelyekre költenek – jelentette ki Varju László.

A képviselő szerint ne legyenek illúzióink azzal kapcsolatban sem, mi lesz azzal az épülettel, amelyet a Pénzügyminisztérium elhagy, hiszen az eddigi tapasztalatok alapján okkal feltételezhető, hogy arra már valaki szemet vetett, s új épülethez juthat akár Mészáros Lőrinc, akár Orbán Ráhel. – Az lehet a Fidesz igazi célja, hogy a haveri kör hozzájusson a belvárosi palotához – fogalmazott Varju László.

 

RSS
Kapcsolódó politikusok