Barion Pixel
Már a mentelmi bizottság is a Fidesz ökle lett: „közvádas“ javaslat esetén felfüggesztik Varju László mentelmi jogát

Már a mentelmi bizottság is a Fidesz ökle lett: „közvádas“ javaslat esetén felfüggesztik Varju László mentelmi jogát

2019.10.21.

Már a mentelmi bizottság is a Fidesz ökle lett: „közvádas“ javaslat esetén felfüggesztik Varju László mentelmi jogát

 

 

A legfőbb ügyész javasolja az országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, a DK alelnöke mentelmi jogának megvonását, amelyet közvádas javaslat esetén a bizottság – nem meglepő módon – támogat is. Újabb támadás az ellenzék ellen, az egyik legaktívabb ellenzéki képviselő ellen, egy fontos bizottság elnöke ellen. Varju László a mentelmi bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatót a parlamentben.

 

 

– Mindenekelőtt leszögezem, hogy semmiféle bűncselekményt nem követtem el. Ami történik, az a legfőbb ügyész koholmánya, azt adta elő most a mentelmi bizottság ülésén. A bizottság kormánypárti többsége szerint közvádas javaslatot támogatni fognak, és különösebb vita nélkül, pár perc alatt megállapították, hogy az országgyűlés döntése után sor kerülhet mentemi jogom felfüggesztésére. De milyen ország az, ahol a közvádat Polt Péter képviseli?! Milyen ország az, ahol Polt Péter mint fideszes politikus jár el ellenzéki politikusokkal szemben? Diktatúra, ahol a pártállam képviseli a közvádat!

 

Orbán rendszerében mi, ellenzéki politikusok nem csodálkozhatunk azon, hogy időről időre koncepciós perek, eljárások indulnak ellenünk. Ez is egy koncepciós eljárás, amelyben a Fidesz koholt vádak alapján akarja elvenni tőlem, az Újpesten, egyéni körzetben megválaszott képviselőtől a mentelmi jogomat.

 

Ha demokráciában élnénk, akkor azt gondolnám, hogy ma délután a parlamentben megszületik a döntés, de mivel diktatúrában élünk, azt gondolom, hogy a döntés már sokkal korábban megszületett, az ítélet megvan, már csak kihirdetésre vár – jelentette ki Varju László.

 

A DK-s politikus szerint a koncepciós eljárásoknak megvannak azok az ismérvei, amelyekről már a legelején azonosíthatók. – Képviselőként és a Demokratikus Koalíció alelnökeként ismét felhívom a figyelmet arra, hogy az Orbán-rendszer mára jól kiépült pártállamként működik. Azok után, hogy a Fidesz irányítja az állami médiát, az Állami Számvevőszéket, a rendőrséget, az ügyészséget, az adóhatóságot, nyilvánvaló, hogy ezt teszi a mentelmi bizottsággal is.

 

A Demokratikus Koalíció szerint a jövőben minél sikeresebb lesz az ellenzék, minél több győzelmünk lesz, s minél több vereséget szenved el a Fidesz, annál több ilyen „közvádas“ kezdeményezésre fog sor kerülni.

 

– Szerencse, hogy a mentelmi bizottság és az országgyűlés nem illetékes a frissen megválasztott önkormányzati képviselőkkel és polgármesterekkel szemben, őket legalább nem fenyegeti ez a mentelmi bizottság – mondta Varju Lászó, kijelentve, hogy minden egyes alkalommal fel fogja hívni rá a figyelmet, hogy egy koncepciós eljárásról van szó, az Orbán-rendszer pedig folyamatosan visszaél a közhatalommal, és ő ez ellen minden eszközzel küzdeni fog.

RSS
Kapcsolódó politikusok