Barion Pixel
Dobrev Klára: fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut

Dobrev Klára: fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut

2019.10.09.

Dobrev Klára: fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut

    Dombóvár, 2019. október 9., szerda (MTI) - Az október 13-i önkormányzati választáson fel kell szabadítani az összes magyar várost és falut - mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője szerdán Dombóváron.

    A politikus országjáró kampányának fórumán hangoztatta: a választáson "meg kell mutatni Európának, hogy Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral".
    Dobrev Klára arról beszélt, hogy van egy vágyott, másik Magyarország, ahol a politikusok azzal foglalkoznak, hogyan lehet jobbá tenni az életet, emelni a nyugdíjakat, mit lehet tenni az egészségüggyel, hogyan lehetnek jobbak az iskolák és mit lehet tenni azért, hogy ne menjenek el a fiatalok az országból.     
    Ezek a politika legfontosabb kérdései, Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben azonban minderről nincs szó - tette hozzá. Állítása szerint évente egy kisvárosnyi ember hal meg Magyarországon, mert nem kap időben egészségügyi ellátást, az elmúlt tíz évben csökkent az iskolások tudása és a 20-40 éves korosztály 60 százaléka külföldre ment dolgozni.

    Kitért arra is, hogy a családtámogatások - a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) - nem jut el a szegényebbekhez; az országban 1,4 millió, gyermeket nevelő család közül csak 160-170 ezren vették igénybe a csokot.
    A fennmaradó 1,2 millió családdal is foglalkozni kellene - jegyezte meg.
    Ezeknek a kérdéseknek azért van köze az önkormányzati választásokhoz, mert a nemzeti együttműködés rendszere átfogja az egész országot, és az önkormányzatoknál kezdődik - jelentette ki.
    

Hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy ha a településeken nem fideszes polgármestert választanak, nem kapnak pénzt az önkormányzatok.
    "Az elmúlt tíz évben nemcsak az egészségügyünket és az oktatást vették el, hanem a demokrácia alapját, az önkormányzatokat is. Az emberek azért választanak képviselőt és polgármestert, hogy küzdjön az érdekeikért. A fideszes polgármesterek helytartók, a pártközpont utasításait hajtják végre, egy feladatuk van, az, hogy a városukban az épüljön, amit a kormány akar" - fogalmazott.
    

Azt mondta, a vasárnapi választás arról szól, hogy "sikerül-e kiragadni sok százezer embert a nemzeti együttműködés mocskos rendszeréből".
    A fórumon Szabó Loránd (Természetesen Dombóvár) polgármester, ellenzéki polgármesterjelölt a következő négy évre szóló vállalásokat tartalmazó, úgynevezett garancialevelet adott át az EP-képviselőnek.

btf \ bpt

MTI 2019. október 9., szerda 20:13

RSS
Kapcsolódó politikusok