Barion Pixel
Dobrev: a választás tétje, hogy európai, demokratikus ország lesz-e Magyarország

Dobrev: a választás tétje, hogy európai, demokratikus ország lesz-e Magyarország

2019.09.24.

Dobrev: a választás tétje, hogy európai, demokratikus ország lesz-e Magyarország


Debrecen, 2019. szeptember 23., hétfő (MTI) - Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke az októberi önkormányzati választás tétjének azt nevezte, hogy demokratikus, európai ország lesz-e Magyarország.

Az ellenzéki politikus a Vegyük vissza a városainkat! című országjáró kampány keretében megtartott lakossági fórumon hétfőn Debrecenben azt mondta, "nincs európai és demokratikus ország európai és demokratikus önkormányzatok nélkül".
Szerinte ma a fideszes polgármesterek nem a választóikat képviselik, hanem "a pártközpont utasításait hajtják végre". Ezen fogunk változtatni - tette hozzá, és a választók figyelmébe ajánlotta Varga Zoltánt, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás pártszövetség debreceni polgármesterjelöltjét. Dobrev Klára hangsúlyozta azt is: olyan önkormányzati vezetőket kell választani, akik azokat képviselik, akik megválasztották őket, és érdekükben felemelik a szavukat, ha kell, a saját kormányukkal szemben is. 

A DK-s politikus - megerősítve a májusban, az európai parlamenti választáson tett vállalásait - azt mondta, lesz európai minimálbér, ennek érdekében "szövetségesek tömegét sikerült összehozni". Következő lépésként az európai minimálnyugdíj bevezetését jelölte meg. Az EP alelnöke sürgette az euró bevezetését. Szavai szerint Magyarországon az elmúlt tíz évben sokkal drágább lett az élet, mint Szlovákiában ahol bevezették az eurót.
"Ahhoz, hogy euró legyen Magyarországon, ezt a kormányt le kell váltani" - hangoztatta, rámutatva arra is, "az Orbán-kormány elhallgatja, hogy Magyarország ellen súlyos eljárás van folyamatban a 7. cikkely alapján", amely egyébként "a magyarokat is védi".

A DK EP-képviselője elmondta, azon dolgoznak, hogy "amennyiben a korrupt magyar kormány jogait elveszik a pénzek elosztásánál", a magyar önkormányzatok, civil szervezetek, kulturális egyesületek közvetlenül Brüsszeltől megkaphassák a forrásokat.
"2021-től a tisztességes, demokratikus, Brüsszelhez forduló önkormányzatok fognak pénzhez jutni" - fogalmazott Dobrev Klára.

Gurmai Zita (MSZP) országgyűlési képviselő a fórumon azt mondta, "ma nincs fontosabb Magyarországon, mint megtörni Orbán Viktor és bűnöző klikkjének a hatalmát". "Ősszel kezdjük el visszafoglalni Magyarországot, visszafoglalni Debrecent" - tette hozzá.
Varga Zoltán, a pártszövetség polgármesterjelöltje azt mondta: "Debrecen nem a Fidesz, a szabadság fővárosa is tud lenni, megmutatjuk Kósának, Pappnak és Orbánnak októberben."

RSS
Kapcsolódó politikusok