Barion Pixel
A Fidesz már el sem akarja játszani, hogy betartja a jogszabályokat

A Fidesz már el sem akarja játszani, hogy betartja a jogszabályokat

2019.09.21.
A Fidesz már el sem akarja játszani, hogy betartja a jogszabályokat

 


Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a győri helyi választási bizottság legutóbbi ülésére nem engedték be az ellenzéki delegáltakat, miközben döntést hoztak egy kormánypárti jelölt ügyében: a Fidesz ezzel sokadszorra bizonyította be, hogy a választásokra csak kellemetlen színházként tekint, ahol a lehető legkevesebb mozgásteret kell engedni az ellenzéknek.

A győri helyi választási bizottság ülését azért hívták össze, mert az egyik szocialista képviselő beadványban kifogásolta, hogy Borsi Róbert fideszes jelölt egy iskolában kampányolt. A bizottság városházán tartott ülésére ugyanakkor egyszerűen nem engedték be Juhász István ellenzéki delegáltat. Sőt, az sem biztos, hogy tartottak ülést: lehetséges, hogy az ügy tárgyalása nélkül nem marasztalták el a fideszes jelöltet. 

Az eset újabb bizonyítéka annak, hogy a fideszes helyi kiskirályok már arra sem veszik a fáradtságot, hogy legalább a törvényesség látszatát fenntartsák, már el sem akarják játszani, hogy betartják a demokratikus játékszabályokat. Nem megválasztott képviselőnek, hanem uralkodónak tekintik magukat, akik bármit megtehetnek. Ennek fogunk véget vetni október 13-án Győrben, és az ország minden pontján.

Glázer Tímea
az ellenzék győri polgármester-jelöltje

Varjú László
országgyűlési képviselő, DK

Varga László
Országgyűlési képviselő, MSZP

Ungár Péter
országgyűlési képviselő, LMP

RSS
Kapcsolódó politikusok