Több milliárdnyi uniós pénz vándorolt egy Fidesz-közeli céghez - A közszolgák helyett megint csak a haverok jártak jól

2019.09.13.

Rengeteg pénzt költött az állam a nagy kirúgási hullám és brutális feltételek után megmaradt közszolgák tréningezésére. A Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Miniszterelnökség közösen 6,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a célra. A Veszprém Megyei Kormányhivatal ennek részeként írt ki kétrészes közbeszerzést - mindkettőt a Fidesz-közeli Ideona Zrt. vitte el.

A Demokratikus Koalíció szerint elég feltűnő a Fidesz-közeli cégek heves vonzalma a különböző közpénzekhez és támogatásokhoz. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Fidesznek nem a közalkalmazottak jóléte és képzettsége a lényeg. Sokkal fontosabb a közpénz, amivel alaposan ki lehet tömni a sógor-koma-jóbarátok zakózsebét. Mi, európai magyarok arra fogjuk költeni a vissza nem térítendő támogatásokat, amikre azokat szánják, és nem arra, hogy a haverok jól éljenek belőlük.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes