A legfőbb ügyész feleségének kinevezésével biztosítja be magát az Orbán-kormány a Microsoft-botrányban

2019.08.31.

Azok után, hogy kiderült, a Microsoft-botrányban nem csak a NAV és az Országos Rendőr-főkapitányság, hanem az Ügyészség is érintett, Orbán Viktor a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnök-helyettesévé nevezte ki Polt Péter legfőbb ügyész feleségét. Ezzel az egyik utolsó, az ügyben - jelenlegi tudásunk szerint - nem érintett ellenőrző szervhez is olyan vezető érkezik, akivel a fideszes bűnpártolás családon belül marad.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a Microsoft-botrányban akarja bebiztosítani magát a legfőbb ügyész feleségének friss kinevezésével. Ahhoz, hogy a nemzetközi botrányt okozó és Amerikában kivizsgált korrupciós botrányban senki ne menjen börtönbe a magyar kormánytagok közül, Orbán egy újabb rokont állított hadrendbe. Ez a kinevezés az összeférhetetlenség iskolapéldája, ami soha nem történhetne meg egy európai demokráciában. Móricz Zsigmond Rokonok című örökbecsűje csak kezdetleges pilot epizód volt ahhoz képest, amit most az illiberális államnak nevezett orbáni bűnszervezet művel.

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke
DK

Arató Gergely