Barion Pixel
A hegyvidéki ellenzéki együttműködésről

A hegyvidéki ellenzéki együttműködésről

2019.07.12.

A hegyvidéki ellenzéki együttműködésről

A Demokratikus Koalíció XII. kerületi szervezete, a Jobbik Magyarországért Mozgalom XII. kerületi szervezete, a Lehet Más a Politika XII. kerületi szervezete, a Magyar Szocialista Párt XII. kerületi szervezete, a Momentum Mozgalom XII. kerületi szervezete, és a Párbeszéd Magyarországért Párt XII. kerületi szervezete megállapodott abban, hogy az őszi önkormányzati választáson közös jelölteket indítanak.

A megállapodás célja, hogy az önkormányzati választáson egyetlen ellenzéki jelölt induljon a Fidesz-KDNP jelöltjei ellen, valós esélyt nyitva ezzel a NER-t elutasító pártok számára a hegyvidéki polgármesteri tisztség és a képviselő-testületi többség megszerzésére. 
A megállapodó felek eltökélt szándéka egy korrupciótól mentesen és átláthatóan működő, zöldterületeit megóvó és fejlesztő, a lakosság jólétére érzékeny és igényeire nyitott, fenntartható módon fejlődő és lakosságbarát Hegyvidék megteremtése.

Az ellenzéki együttműködés tagjai elkötelezettek a NER autokratikus rendszerének lebontásában, a megkopott jogállami keretek helyreállításában, és egy következetes, lakossággal folyamatosan egyeztetett hegyvidéki önkormányzati működés létrehozásában.

A megállapodásban résztvevő felek képviselőjelöltjei megválasztásuk esetén támogatni fogják a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik közösen megalkotott hegyvidéki programját, melynek fontos elemei az alábbiak:


- A zöldterületek növelése, a túlzott beépítés elleni fellépés, a klíma-vészhelyzet elismerése, cselekvési terv készítése.
- Felelős vagyongazdálkodás, a kerületi cégek, intézmények gazdálkodásának átvilágítása
- A bérlakásállomány növelése (főleg szociális, vagy alacsony lakbérű), a kilakoltatások megtiltása cserelakás fel nem ajánlása esetén.
- A kerékpáros, gyalogos és babakocsis közlekedés fejlesztése, a közösségi közlekedés racionalizálása.
- A kerületi szakrendelő megvalósítása, az orvosi alapellátás nagyobb támogatása.

Közösen a Hegyvidékért!

Élő Norbert polgármester-jelölt, 
DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd, Jobbik
https://www.facebook.com/elonorbertbudapest/

Dr. Novák István, Momentum
https://www.facebook.com/momentumhegyvidek/

Dr. Katona Tamás, MSZP
https://www.facebook.com/mszpbudapest/

Hajdu Mária, LMP
https://www.facebook.com/hajdumarialmp/

Dr. Szabóné Oláh Gyöngyi, Párbeszéd
https://www.facebook.com/ParbeszedMagyarorszagertBudapest/

Martinez Gábor, Jobbik
https://www.facebook.com/Martinez.Gabor.Jobbik/

 

RSS