A DK hivatalosan is tájékoztatta Orbán Viktort arról, hogy az EP baloldali-demokrata frakciója nem szavazza meg a Fideszes jelölteket a parlamenti bizottságok vezető posztjaira 2019.07.10.

Az EP baloldali-demokrata frakciója a Demokratikus Koalíció EP-képviselőinek javaslatára úgy döntött, hogy nem szavazza meg a Fidesz által jelölt politikusokat a Parlament szakbizottságainak vezető tisztségeire. A döntésről és annak okairól Molnár Csaba a DK EP-delegációjának vezetője az alábbi levélben tájékoztatta a Fidesz elnökét:

„Elnök Úr!

Ezúton tájékoztatom Önt, hogy a Demokratikus Koalíció képviselőinek kezdeményezésére az Európai Parlament Szociáldemokrata Képviselőcsoportja döntést hozott arról, hogy nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az Európai Parlament szakbizottsági tisztségeire.

A döntés oka egyszerű: a Fidesz szélsőjobboldali, Európa-ellenes párt és jelöltjeit ennek megfelelően kezeljük. Európai polgárként és magyar hazafiként is ez a kötelességünk, ezt vállaltuk a magyar emberek felé. A Fidesz EP-képviselői nem Magyarországot, hanem csak Önt és az Ön  hatalmi érdekeit szolgálják, ezért is alkalmatlanok az Európai Parlament szakbizottságaiban való vezető tisztségekre.”

DK Sajtóiroda