Barion Pixel
Magyarországon ma nyomort jelent nyugdíjasnak lenni – térségünkben nálunk lesz a legalacsonyabb az átlagnyugdíj

Magyarországon ma nyomort jelent nyugdíjasnak lenni – térségünkben nálunk lesz a legalacsonyabb az átlagnyugdíj

2019.07.10.

Magyarországon ma nyomort jelent nyugdíjasnak lenni – térségünkben nálunk lesz a legalacsonyabb az átlagnyugdíj

 

 

Az Orbán-kormány alatt Európa legszegényebbjei közé kerültek a magyar nyugdíjasok, miközben Romániában megszavazták, hogy két év alatt 70 százalékkal emelik a nyugdíjakat. Gréczy Zsolt frakciószóvivő sajtótájékoztatója.

 

– Romániában most jelentették be, hogy jelentősen megemelik a nyugdíjakat, így térségünkben a magyar átlagnyugdíj lesz a legalacsonyabb. Már nem csak Ausztriában, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban magasabb az átlagnyugdíj, hanem Romániában is, így Magyarország ezen a téren is lemarad. 

 

Hiába vagyunk európai ország, becsületes munkában megőszült nagymamák és nagypapák küzdenek a napi megélhetésért. Küzdenek az egyre magasabb gyógyszer- és élelmiszerárakkal, a magas rezsivel, miközben a gyermekek és unokák külföldre vándorlásával már rájuk sem számíthatnak életük hátralévő részében. 

 

Ha nem történik érdemi lépés, akkor a magyarok hiába dolgozzák végig az életüket ebben az országban, idős korukban szegénység és nélkülözés vár rájuk – jelentette ki Gréczy Zsolt.

 

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány Európa legszegényebbjeivé tette a magyar nyugdíjasokat. Orbán Viktor ígérget, választások előtt Erzsébet utalványokkal vásárol szavazatokat, de valójában Orbánt és kormányát nem érdekli a magyar idősek élete.

 

– A magyar nyugdíjak évek óta érdemben változatlanok, és azok is maradnak. Ha a kormány akarná, be tudna avatkozni, lehetővé tehetné, hogy a bérekkel együtt a nyugdíjak is emelkedjenek, a nyugdíjkorrekciót pedig nyugdíjas inflációs kosárral kellene számolni, hogy valóban azokkal az árakkal számoljanak, amelyek az időseket érintik – mondta Gréczy Zsolt. A frakciószóvivő szerint fontos lenne kártalanítani az átvert és kisemmizett rokkantnyugdíjasokat is. 

 

A DK azért küzd az Európai Egyesült Államokért, hogy a kormányoktól függetlenül minden európai polgárnak járjon az európai minimálnyugdíj.

 

– Szégyen, hogy akik jobb életet akarnak a magyar nyugdíjasoknak, azoknak kormányzati ellenszélben kell dolgozniuk. A DK szerint, aki tisztességgel végigdolgozta az életét, annak jár a tisztességes nyugdíj, a tisztességes időskor – szögezte le Gréczy Zsolt.

RSS