Barion Pixel
Költségvetés: folytatódik a lecsúszás, az ellenzéki javaslatokat kivétel nélkül félresöpri a kormány

Költségvetés: folytatódik a lecsúszás, az ellenzéki javaslatokat kivétel nélkül félresöpri a kormány

2019.07.08.

Költségvetés: folytatódik a lecsúszás, az ellenzéki javaslatokat kivétel nélkül félresöpri a kormány

 

 

A leszakadás költségvetését jövőre mindenki érezni fogja: kevesebb lesz az orvos és az ápoló, és többen lesznek, akik Nyugat-Európában keresik a boldogulásukat. A költségvetési bizottság elnöke, a DK-s Varju László tájékoztatta a sajtót.

 

 

– Zajlik a parlamentben a költségvetés vitája, az ellenzék pedig harcos heteken van túl, hiszen számtalanszor bizonyítottuk, hogy ez a költségvetés az ország további lecsúszását fogja előidézni. Sajtótájékoztatókkal, bizottsági ülésekkel, indítványokkal igyekeztünk felhívni a kormány figyelmét arra, hogy rossz irányba megy. 

 

Ez a költségvetés nem az embereket szolgálja, csupán egy kisebbséget, a kormány mégis úgy gondolja, az ő érdekeiket kell képviselnie a többség érdekeivel szemben. A Demokratikus Koalíció ezért ezt a leszakadás költségvetésének tekinti, amiért kizárólag a kormány a felelős.

 

Jövőre még több háziorvosi praxis válik tartósan üressé, még több kórházi osztály zár be, és nem azért, mert erre nem jutna pénz, hanem azért, mert a kormány nem hajlandó ezekre költeni – jelentette ki Varju László. 

 

Ha még több tanár fog hiányozni az iskolákból, vagy még több ügyintéző a hivatalokból, s így az állampolgárok nem intézhetik el ügyeiket, akkor ez a kormány felelőssége. Varju László szerint hazafias kötelességük újra és újra elmondani, hogy egy európai Magyarországnak nem ez az érdeke, egy európai ország nem úgy működik, ahogy a kormány Magyarországot működteti. 

 

– Elutasítják a tudomány szabadságát, elutasítják az orvosok, ápolók, tanárok, tűzoltók magasabb béremelését. 

 

786 módosító indítványt adtunk be, mindegyiket lesöpörték. Amennyiben az ellenzék javaslatait vita nélkül félredobják, természetesen nem tudjuk támogatni ezt a költségvetést – mondta Varju Lászlo bizottsági elnök.

RSS
Kapcsolódó politikusok