Barion Pixel
Arató Gergely: Az orbáni Nagy Testvér ne figyelje a fesztiválozókat!

Arató Gergely: Az orbáni Nagy Testvér ne figyelje a fesztiválozókat!

2019.06.20.

Arató Gergely: Az orbáni Nagy Testvér ne figyelje a fesztiválozókat!

 

A fesztiválokra látogatók adatainak rögzítése súlyosan sérti az európai adatvédelmi irányelvet, ezért a Demokratikus Koalíció a törvényjavaslat visszavonását követeli. Arató Gergely frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatója.

 

– A kormány, illetve három fideszes képviselő, akik közül az egyik miniszter, olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely felhatalmazást adna a fesztiválszervezőknek arra, hogy nagy mennyiségben gyűjtsék és tárolják a fesztiválozók adatait. Ráadásul azt is lehetővé tennék, hogy a kormány hozzáférjen ezekhez az adatokhoz. Ezáltal minden, a fesztiválokra látogató magyar és külföldi fiatal személyi adatait rögzíthetnék.

 

Határozottan tiltakozunk a törvényjavaslat ellen, mert a kormánynak semmi köze nincs ahhoz, hogy ki hol száll meg, sem ahhoz, hogy ki hol szórakozik egy fesztiválon.

 

A javaslat nyilvánvalóan sérti az Európai Unió adatvédelmi irányelvét, egy kisvállalkozót komolyan megbüntetnének, ha ezt az irányelvet megsérti, viszont a magyar kormány törvénybe akarja iktatni az adatvédelmi jogok sárba tiprását – figyelmeztetett Arató Gergely.

 

A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy az Orbán-rendszer irányítói helikopterrel járnak vadászni, és magánrepülőgépekkel az európai focimeccsekre, de mindent tudni és rögzíteni akarnak azokról, akik megszállnak egy hotelben, vagy elmennek egy fesztiválra. – Ez nem véletlen, ezekre a fesztiválokra olyan fiatalok járnak, akikre a kormány más módon nem tud nyomást gyakorolni, ezért erre keresnek most valamilyen eszközt.

 

Nem kérünk az orbáni megfigyelőállamból, nem kérünk a Nagy Testvérből!

 

A kormány ne foglalkozzon azzal, ki hol és hogyan szórakozik, vagy milyen fesztiválokra jár. A Demokratikus Koalíció szerint az európai uniós irányelvet sértő törvényjavaslatot vissza kell vonni, mert a jogsértést nem lehet törvénnyel legalizálni! – jelentette ki Arató Gergely.

RSS
Kapcsolódó politikusok