Barion Pixel
Dobrev Klára: A támogatásunkkal Kálmán Olga elindul a főpolgármesterségért

Dobrev Klára: A támogatásunkkal Kálmán Olga elindul a főpolgármesterségért

2019.06.06.

Dobrev Klára: A támogatásunkkal Kálmán Olga elindul a főpolgármesterségért

 

A Szabadság téren tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, volt listavezetője jelentette be, hogy az ismert tévés főpolgármester-jelölt lesz. Kálmán Olga szerint a DK meggyőző szereplése az EP-választáson sokat segített döntése meghozatalában, ahogyan Dobrev Klára politikai szerepvállalása is.

 

– Egy olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani, aki az elmúlt években bebizonyította, hogy megalkuvás nélkül és kőkeményen küzd Orbán Viktor, és az őt mindenben kiszolgáló Tarlós István ellen. Egy olyan főpolgármester-jelöltet, aki nem megosztja, hanem egyesíti azokat a szavazókat, akik változást szeretnének a fővárosban. Nem párttag, soha nem is volt, s minden budapesti számára jó és biztató megoldást jelenthet.

 

Egy olyan főpolgármester-jelöltet ajánlok, akitől biztosan várhatjuk, hogy Budapest levegője újra szabadabb lesz. Hogy az a virágzó, sokszínű kulturális élet, amelyet iszonyatos erőval akar eltiporni Orbán rendszere, végre kicsit fellélegezhet.

 

S ha már levegőről beszélünk, egy olyan főpolgármester-jelöltet, aki küzdeni fog azért, hogy bátran sétálhassunk gyermekeinkkel a Belvárosban, s ne féljünk attól, hogy milyen levegőt szívunk be. Aki fel fog lépni mindenféle mutyival szemben, aki vigyázni fog a budapestiek pénzére. Szeretném tehát azt ajánlani a budapestieknek, hogy az előválasztáson szavazzanak Kálmán Olgára, októberben pedig Kálmán Olga főpolgármesterségére – mondta Dobrev Klára.

Ezt követően Kálmán Olga lépett a mikrofonok elé, és közölte: tudja, hogy számtalan kérdést fog kapni, majd elmondta, hogy az európai parlamenti választás pontosan megmutatta, a választók minél több új szereplőt kívánnak a magyar politikába.

 

Miért Dobrev Klára mutatott be engem? Neki ugyanis nagy szerepe van abban, hogy rászántam magam erre a lépésre. Mindketten úgy gondoljuk, a politika megérett az új szereplők színrelépésére, és mindketten szeretnénk, ha minél több nő vállalna közéleti szerepet. És kinek a jelöltje leszek? A budapestieké.


– Ez nem üres szólam, nagyon komolyan úgy gondolom, hogy minden budapesti jelöltje szeretnék lenni. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció és rengeteg ember biztatott, így sokéves töprengés után hoztam meg a döntést. Ehhez kellett az EP-választás eredménye is, hogy lássam, a budapestiek is ezt akarják. S mit érhet el egy nem kormánypárti főpolgármester? Nagyon sok mindent, amennyiben a közgyűlésben nincs kormánypárti többség. A legtöbbet azonban a budapestiek érhetik el, akik már számtalanszor kinyilvánították az erejüket és az akaratukat – mondta Kálmán Olga, aki arról is beszámolt, hogy az elmúlt években tanított, blogot és könyvet írt.

– El tudják képzelni, hogy szemtől szemben kérdezem Orbán Viktort? Hogy tárgyalok vele a főváros ügyeiről? Én el. És higgyék el, hogy nem csak bólogatni fogok. Hajrá szabad Budapest, csak egyenesen! – tette hozzá Kálmán Olga.

 

Újságírói kérdésre Dobrev Klára elmondta, hogy a kerületi polgármester-jelöltekről szóló megállapodás nem változott, Karácsony Gergely támogatásáról pedig az első fordulóban állapodtak meg, ami meg is történt, viszont miután a Momentum is bejelentett főpolgármester-jelöltet, úgy gondolták, hogy az előválasztás második fordulójában jobbnál jobb jelöltek közül lehessen választani. – Szerintem közülük Kálmán Olga a legjobb, és méltó arra, hogy a budapestiek érdekeit képviselje – mondta Dobrev Klára.

Kálmán Olga a programjára vonatkozó kérdésre azt felelte, aki Budapesten él, annak van programja, mert látja, mivé vált ez a város. – Kátyús utak, tönkretett egészségügy, izguló szülők, hogy gyermeküket felveszik-e az óvodába, iskolába, gimnáziumba.

 

Programpontokat bárki tud írni, én is megtettem. De 25 évet töltöttem kérdezéssel a közéletben, ezért most az előválasztás során az embereket szeretném kérdezni, őket akarom meghallgatni, hogy min és hogyan szeretnének változtatni.

RSS
Kapcsolódó politikusok