Barion Pixel
A már most is 80 milliárdból működő közpropagandamédia jövőre újabb 12 milliárdból gyárthat hazugságokat

A már most is 80 milliárdból működő közpropagandamédia jövőre újabb 12 milliárdból gyárthat hazugságokat

2019.05.29.

A már most is 80 milliárdból működő közpropagandamédia jövőre újabb 12 milliárdból gyárthat hazugságokat

 

 

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 2018-as beszámolóját vitatta meg az országgyűlés költségvetési bizottsága. A DK-s Varju László bizottsági elnök az ülés végén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a számok alapján nem lehet következtetni a tartalomra, holott azzal van a legnagyobb baj.

 

– Végre találkozhattam az MTVA vezetőjével, ami a korábbi, többszöri – mondjuk udvariasan – kezdeményezésemre nem sikerült. Nem tesznek ugyanis eleget annak a kötelezettségüknek, hogy beengedjék az ellenzéki képviselőket, akiknek törvényes joguk van ellenőrizni a közmédia működését.

A most benyújtott költségvetési tervezetből látható, hogy 97 milliárd forintot költöttek el. Sőt, az igazgató szerint ezt a pénzt kifejezetten a műsoridő növelésére fordították. Lefordítom: a hazugságok terjesztésének növelésére használták az adófizetők pénzét.


Ebben minden szervezetnek megvan a felelőssége: a Médiatanácsnak, a végrehajtó szervezeteknek, és mindenekelőtt természetesen az MTVA-nak. Ezt elfogadhatatlannak tartjuk, s ezt szavazatunkkal ki is fejeztük, de a kormánypárti többség elfogadta – mondta Varju László, hozzátéve: a médiahatóság szerint további lépéseket tesznek az 5G mobilhálózat magyarországi bevezetésére, hamarosan kiírják a pályázatot. – Remélem, tisztességes áron juthat majd el a lakossághoz ez a korszerű kommunikációs lehetőség.

 

A bizottság elnöke tájékoztatott, hogy az ülésen az ellenzéki képviselők megpróbálták napirendre venni a letelepedési kötvények ügyét: kik kapták meg, hányan kapták meg, és milyen befeketések jöttek létre ennek következtében. A kormánypárti többség ezt sem támogatta.

 

De egy évben egyszer a pénzügyminiszternek kötelező megjelenni a bizottság előtt, s bár eddig egyszer sem fogadta el meghívásunkat, egyszer kénytelen lesz ennek eleget tenni. Ez a jövő héten lesz, amikor Varga Mihálynak be kell számolnia a bizottág előtt, és válaszolnia kell a kérdéseinkre.

 

A sajtótájékoztatón Bősz Anett, a bizottság szintén ellenzéki tagja szerint minden közmédium a kormány szája íze szerint műküdik, ráadásul a melegek “gyógyíthatóságáról” szóló, orvosilag egyértelműen cáfolt, teljesen szakmaiatlan műsorral emberek százezreit sértették meg, olyan látszatot keltve, mintha ez lehetséges eljárás volna. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság pedig a bejelentés után sem intézkedett. A médiához kapcsolódó egyetlen intézmény sem látja el a feladatát, gondoljunk csak a rabszolgatörvény körüli események botrányos elhallgatására és elferdítésére.

 

RSS
Kapcsolódó politikusok